Ermenistan S-300 füzesiyle saldırdı!

Ermenistan'ın ateşkes oyunları birer birer ortaya çıkıyor. İlk ateşkeste, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 87 km uzaklıkta olan, Hızı şehrine bir füze atılmıştı. Hava savunma sistemleri tarafından imha edilen ve parçaları boş bir araziye düşen füzenin, yapılan incelemede, Rusya tarafından üretilen S-300 füzesi olduğu ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan, 28 yıl önce Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ'daki topraklarını özgürleştirmeye devam ediyor.

İLK ATEŞKES ZAMANI FÜZE İLE SALDIRI!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in çağrısı üzerine, Moskova'da toplanan Azerbaycan ve Ermenistan heyetleri, 72 saatlik insani ateşkes konusunda anlaşmışlardı.

Ancak, Ermenistan ateşkes başlamadan, Azerbaycan'ın başta Gence şehri olmak üzere, çeşitli şehirlerine, tank, havan topu ve füze ile saldırmaya başlamıştı.

HIZI ŞEHRİNE FÜZE ATILMIŞTI!

Bu saldırılardan biri de, başkent Bakü'ye, 87 kilometre uzaklıkta bulunan, Hızı şehrine yapılmıştı.

Ermenistan askeri güçlerince, gece saat 23.30 sularında gerçekleşen saldırı, Azerbaycan Hava Savunma Sistemleri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

HAVA SAVUNMA SİSTEMİ İMHA ETTİ!

Havada patlatılan füzenin kalıntıları Hızı şehrinnde, bir boş araziye düşmüştü. Saldırıda ölüm ve yaralanma yaşanmamıştı.

Havada imha edilen ve ikiye bölünen füze mermisinin yapılan incelemesinde, 8 ila 10 metre uzunluğunda olduğu anlaşılmıştı. Saldırı sonrası yapılan açıklamada, atılan füzenin türünün, boş araziye düşen parçalarının üzerinde teknik incelemele yapıldıktan sonra açılanacağı söylenmişti.

Aynı açıklamada, atılan füze başlığının da aktif olup olmadığının tespit edileceği ifade edilmişti.

HEDEFİN BAŞKENT BAKÜ OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ!

Hızı'ya yapılan füze saldırısının, ateşkesin hemen ardından gerçekleşmesi çok dikkat çekmişti. Bazı uzmanlar Ermeni silahlı güçlerinin, Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'yi vurmasının ardından, Başkent Bakü'ye yakın bir şehrin, hedef alınmasını manidar bulduklarını belirtmişlerdi.

Aynı uzmanlar, böyle bir saldırı sonrası, hedefin aslında başkent Bakü olduğunu söyleyerek, ateşkese gitmenin bir anlamı kalmadığını anlatmışlardı.

ERMENİSTAN S-300 FÜZESİ İLE SALDIRMIŞ!

SuperHaber, Hızı şehrine atılan füzenin türü ile ilgili, Azerbaycanlı uzmanların yaptığı araştırma ve inceleme sonuçlarının çıktığı bilgisine ulaştı.

Hızı şehrine atılan ve hava savunma sistemleri tarafından imha edilen füzenin, yapılan incelemesinde, Rus S-300 füzesi olduğunun ortaya çıktığı ifade edildi.

İKİ S-300 RAMPASI İMHA EDİLMİŞTİ!

Ermenistan'ın bu saldırısı sonrası, yerleri belirlenen S-300 rampaları imha edilmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 14 Ekim'de yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ'da ateşkes ilan edilmeden önce, Ermenistan ordusuna ait 2 adet S-300 füze fırlatma rampasının imha edildiğini bildirmişti.

 

Ermenistan S-300 füzesiyle saldırdı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Rusya Füze Saldırı s-300 gence hızı ölü yaralı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.