Korku filmlerini aratmayan cinayetin arkasından çok ilginç bir hikaye çıktı

Hindistan'da 13 yıl önce işlenen bir cinayetin arkasından çok ilginç bir hikaye çıktı. Genç bir kadın, sevgilisi ile evlenmesine izin vermeyen ailesinden 7 kişiyi öldürdü. Mahkemeden genç kadın ve sevgilisi için idam kararı çıktı. Genç kadının cezasının infaz edilmesi durumunda ülkede 66 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edilecek.

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletine bağlı bir köyde 2008 yılında işlenen bir cinayet yeniden gündem oldu. Ailesinden 7 kişiyi öldürmekle suçlanan kadın için çıkan idam cezası kararı henüz uygulanmadı. Cinayetten suçlu bulunan kadının avukatları ve aktivistler cezanın uygulanmaması için yoğun çalışma yapıyor. Eğer karar uygulanırsa Hindistan'da 66 yıl sonra ilk kez bir kadın idam edilecek.

CİNAYETİN ARKASINDAN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

Hindistan'da 2008 yılında işlenen cinayetin arkasındaki neden ülkedeki kast sistemini bir kez daha tartışmaya açtı. ABD'li yayın kuruluşu CNN'de yer alan habere göre, cinayetle yargılanan Shabnam ve sevgilisi Saleem'in evlenmesine Shabnam'in ailesi şiddetle karşı çıkıyordu. İki sevgili Müslüman olsalar da farklı kastlar içinde yer aldıkları için çiftin evlenmesine izin çıkmamıştı. Kast sisteminin oldukça sert uygulandığı Hindistan'da sadece Hindular ve farklı etnik gruplar arasında değil, Müslümanlar arasında da kast sistemi bulunuyor.

Korku filmlerini aratmayan cinayetin arkasından çok ilginç bir hikaye çıktı

KAN DONDURAN AYRINTILAR ÇIKTI

Daha önce aynı sebebten ailesinden şiddet gören Shabnam ve sevgilisi Saleem'in işlediği iddia edilen cinayetle ilgili görülen davada kan donduran ayrıntılar çıktı. Yapılan soruşturmada Shabnam'in ailesine ikram ettiği çaya uyku ilacı attığı ve bayılttığı ortaya çıktı. Genç kadın sonrasında eve aldığı sevgilisi Saleem ise evde bulunan 7 kişiyi baltayla öldürdü. Korkunç cinayette Shabnam'in annesi, babası, kayın biraderi, iki erkek kardeşi ve 14 yaşındaki kuzeni ve daha 10 aylık olan bir bebek öldürüldü.

CİNAYET EVİNE İLK KOMŞULARI GİRDİ

2008 yılında işlenen korkunç cinayeti ilk fark edenler ise komşuları oldu. Gece yarısı bir kadının çığlıklarına uyanan komşular korkunç bir manzara ile karşılaştılar. komşular, Katil zanlısı Shabnam'i babasının cansız bedeni yanında baygın bulurken korkunç manzara karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Öte yandan daha sonra yapılan incelemede Shabnam'in baygın numarası yaptığı ortaya çıktı.

UYKU İLACINI NEREDEN BULDULAR?

Cinayetle ilgili yapılan araştırma ve mahkeme sürecinde kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı. Cinayetin ortağı Saleem'in uyku ilacı bulmak için önce bir eczaneye gittiği ancak ilacı alamadığı öğrenildi. Hindistan'da güçlü sakinleştiriciler ve uyku ilaçları sadece reçete ile satılıyor. Bunun sonrasında meyve satıcısı bir arkadaşından ilacı bulan Saleem'in cinayeti itiraf ettiği mahkeme kayıtlarına geçti. Katil zanlısının arkadaşı verdiği ifadede Saleem'in Shabnam ile evlenmek için cinayeti işlediğini söylediğini iletti.

Korku filmlerini aratmayan cinayetin arkasından çok ilginç bir hikaye çıktı - Resim : 2

8 HAFTALIK HAMİLEYMİŞ

Öte yandan mahkemede ortaya çıkan bir ayrıntı herkesi şoke etti. Ortaya çıkan kayıtlara göre katil zanlısı Shabnam cinayetin işlendiği sırada 8 haftalık hamileydi. Shabnam'in cinayet sırasında hamile olduğunu bilip bilmediği belirsizliğini koruyor. Öte yandan cezaevinde doğum yapan Shabnam'in şu anda 12 yaşında bir oğlu var. Annesi ile 6 sene cezaevinde yaşayan çocuk şu anda Shabnam'in arkadaşı olan üvey ailesi ile yaşıyor.

İDAM CEZASI ALDILAR

Hindistan'da görülen ve ülke çapında gündem olan davada katil zanlısı Shabnam ve sevgilisi Saleem idam cezasına çarptırıldı. Shabnam'in avukatları sonrasında cezayı defalarca temyize götürse de mahkemeden sürekli ret kararı aldı. Ancak Shabnam'in avukatları ve aktivistler cezanın iptali için mücadele etmeye devam ediyor.

"DİĞER KURBAN DA SHABNAM"

Katil zanlısı kadının avukatları cinayette kurbanlardan birinin de Shabnam'in olduğunu savunuyorlar. Avukatlar, cinayetin Hindistan'daki kast sisteminin bir sonucu olduğunun altını çizerken idam cezasının çok ağır olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtiyor. Öte yandan şubat ayından bu yana ortaya çıkan bazı gelişmeler cezanın infazını yeniden gündeme getirse de konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Korku filmlerini aratmayan cinayetin arkasından çok ilginç bir hikaye çıktı ile ilgili etiketler Hindistan cinayet idam Shabnam Saleem
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.