Koray Candemir kimdir? Annesi Solmaz Candemir neden öldü?

"Kargo" müzik grubuyla adını duyuran Koray Candemir'in annesi 81 yaşındaki Solmaz Candemir hayatını kaybetti. Yapılan haberlerin ardından Koray Candemir'in yaşamı ve kariyeri büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Koray Candemir kimdir? Detaylar haberimizde...

Sanatçı Koray Candemir annesini feci bir kazada kaybetti. 81 yaşındaki Solmaz Candemir, evinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Büyük şok yaratan olayın ve yapılan haberlerin ardından Koray Candemir'in yaşamı araştırılmaya başlandı. Peki, Koray Candemir kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

Koray Candemir kimdir? Annesi Solmaz Candemir neden öldü?

KORAY CANDEMİR KİMDİR? YAŞAMI VE MÜZİK KARİYERİ...

Koray Candemir 7 Ağustos 1975'te İstanbul'da dünyaya geldi. Candemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezunu oldu. 

Lisede kurduğu grubu ile Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması'na katılan Candemir, grubu ile dereceye girdi. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul'da çeşitli mekânlarda sahne alan Candemir'in yolu bu dönemde Kargo grubundan Selim Öztürk ve Mehmet Şenol Şişli ile kesişti. Kargo'nun kurucuları olan Selim Öztürk ve Mehmet Şenol Şişli gruptan ayrılan solistleri Deniz Aytekin yerine yeni solist olarak Candemir ile anlaştılar. 1996 yılında Raks Müzik'ten çıkan, Kargo'nun Yarına Ne Kaldı? albümüyle bir anda tanınan Candemir 1997 yılında Plaza Müzik'ten çıkan Sevmek Zor albümlerinde solist kimliği ile ön plana çıktı.

1998 yılında Raks Müzik'ten çıkan Yalnızlık Mevsimi albümünde bulunan parçalarda artık müzisyen kimliği ile de ön plana çıkan Candemir, 2000 yılında Universal Müzik'ten çıkan Sen Bir Meleksin albümünde besteci ve söz yazarı olarak yer aldı. 2001 yılında grupta başlayan anlaşmazlıklar sonucu Kargo grubu dağılmış ve bu dönemde çıkarttıkları Best of Kargo albümüyle bir devri kapattılar.

Candemir,  Amerika Birleşik Devletleri'nin Seattle kentine gitti ve orada yine Kargo'dan arkadaşı Serkan Çeliköz (klavye) ile MaSKott grubunu kurdu. 2009 yılında MaSKott ile ABD'nin çeşitli yerlerinde konserler verdi.

Aynı süre zarfında da Serkan Çeliköz'le beraber albüm çalışmalarına başladı. Takvimler 2010'un Mayıs ayını gösterdiğinde dağıtımını EMI Müzik Türkiye'nin üstlendiği, Pasion Turca etiketiyle yayınlanan, Tuval adını verdikleri albümlerini çıkarttılar. Albümden sonra ABD ve Türkiye'de çeşitli konserler veren ikili, bu albümden "Nadas", "Ay Işığı" ve "Melekler Şehri" şarkılarına klip çekti.

Koray Candemir kimdir? Annesi Solmaz Candemir neden öldü? ile ilgili etiketler ölüm koray candemir Solmaz Candemir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.