Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk...

Gezip gördüğü ülkelere ait fotoğrafları ve izlenimlerini blog sayfasında paylaşan Züleyha Yılmaz'ın, Hallstatt seyahatine ait fotoğraf ve yorumlarını sizler için derledik.

Avusturya’da Salzburg ve Graz arasında yer alan, Alpler’le kuşatılmış ve Hallstätter Göl’ü
kıyısına kurulmuş, nüfusu 1000 i bulmayan doğa harikası bir köy Hallstatt. 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınan bu köyün geçmişi 7000 yıl öncesine dayanıyor. 250 milyon yıl önce oluşmuş dünyanın en eski tuz madenlerine düzenlenen turlar bölgenin tarihi hakkında bilgi veriyor ve en büyülü panoramik manzarayı sunuyor. Yukarı çıkmak için füniküler ya da merdivenli yoldan yürümeyi tercih edebilirsiniz. Fünikülerle birlikte içeri giriş ücreti 26€.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk...

Bu minicik köyü ziyaret etmek için en uygun zaman mayıs-eylül arası olarak bilinse de kışın
karlarla yazın da yemyeşil bitki örtüsüyle her hali tablo gibi. Hallstatt’tan bir durak öncesindeki Obertraun bölgesi hem doğa yürüyüşleri yapılabilecek masalsı bir manzaraya dahil olma hem de kışın kayak severler için harika bir deneyim fırsatı sunmasıyla uğrak yerlerden. Köyde gezerken her yerde asyalı turist göreceksiniz. Onlar burayı çoktan keşfetmiş ve o kadar beğenmişler ki Çin’de Guangdong Eyaleti’nin Huizhou şehri yakınlarında bire bir kopyalamışlar.

Hallstatt bölgesinde muhteşem fotoğrafların çekildiği bir yer de Catholic Church bahçesindeki mezarlık.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk... - Resim : 2

Bu mezarlık muhteşem Alp dağlarının manzarasını gören bir çiçek bahçesini andırmasının
yanında burda yeterli yer olmaması sebebiyle 1700lü yıllardan beri mezarlar açılarak kemikler
çıkarılıyor ve ‘Beinhaus’ (Bone House) denilen bir yere yerleştirilerek kafataslarının üzerine kişilerin isimleri yazılarak özenle saklanıyor. Bu mezarlıkta kemikler en fazla 15yıl yerinde kalmış sonra bu kemik evine geçirilmiş. Burayı isterseniz 2€ vererek ziyaret edebilirsiniz ancak bu ilginç görüntülere hazırlıklı olun.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk... - Resim : 3

Bunun dışında kalan zamanınızda bahçesinde bu kemik evi ve renkli mezarlığı barındıran
Catholic Churc’ü ve köyün rengarenk ve ufacık meydanından hediyelik eşya bakabileceğiniz
dükkanların olduğu dar sokakları gezebilir, buradaki harika manzaraya sahip mekanlarda bu köye özgü Das Bier tadabilirsiniz.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk... - Resim : 4

Ayrıca en çok fotoğraflanan yerlerden biri olarak karşınıza çıkan Evangelische Kilisesi
18.yy’dan bu güne hizmet veren ve bir arka sokağından harika bir 1manzaraya kucak açan gezilecek yerlerden biridir. Bunun dışında vaktiniz olursa köyün panoramik manzarasını izleyebileceğiniz ve sadeliğin keyfini çıkarabileceğiniz Skywalk’a yürüyüş yapabilir ve 1888 yılında açılmış olan meydandaki Hallstatt Tarih Müzesi’ni 10 € vererek ziyaret edebilir ve bölgenin tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk... - Resim : 5

Hallstatt’a ulaşım:

Minicik bir köy olan Hallstatt’a gidiş için Viyana, Salzburg ve Graz’dan tren ve otobüs
kombinasyonlarından size uygun olanı seçebilirsiniz. Ben öncelikle Graz’a plan yapmıştım. Ama uçuşun iptal olmasıyla Budapeşte’den Salzburg’a geçip buradan ulaşım sağladım. Halsstatt’a direkt trenle köyün karşısına, direkt otobüsle köyün içine ya da otobüs aktarmalı trenle köyün karşısına gidebilirsiniz. Trenle bitişi olan yolculuklarınızda istasyonun karşısında bulunan köye geçiş için tekne yolculuğu yapabilirsiniz. Ben yolculuğuma 150 numaralı otobüsle Salzburg Hauptbahnhof’dan başlayıp, Bad Ischl tren istasyonuna, oradan da trenle Hallstatt tren istasyonuna geçtim. Buradan da köye her yön için 3 € vererek tekne ile geçtim. Yaklaşık 10 dakikalık kısa bir yolculuk sonunda köye ulaşmış oluyorsunuz ama bu eşsiz manzarayı gölün ortasından deneyimlemek gerçekten muhteşem.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk... - Resim : 6

Size burada önemli bir tavsiyem Salzburg’dan, Viyana ya da Graz’dan nereden olurda olsun
Hallstatt’a biletlerinizi gidiş dönüş yönünde almanız konusunda olacak. Ben aldıktan sonra fark ettim; ancak bileti gidiş dönüş olarak alırsanız belirli bir indirim tanımlanıyor ve normalde gidiş ve dönüş için ayrı ayrı ödemeniz gereken 14,5 € ücretten oldukça indirimli olarak biletinizi alabiliyorsunuz (Gidiş dönüş maximum 20€’a geliyor. )Bu köy zaten çok küçük olduğu için ne kadar gezip keyif yapıp her karesini fotoğraflasanız bile tuz madeni turuna gitmiyorsanız 3saat gezmek için yeterli oluyor. Turlara katılmayı düşünürseniz sabah gidip son tekne ile dönebilirsiniz.

Gün içinde yaklaşık yarım saatte bir karşıya tekne var ve karşıya geçişler tren saatlerine uygun şekilde ayarlandığı için treni 1-2 dakika beklemiş oluyorsunuz.
Köyden ayrılış için son tekne saati 18:15. Graz ve Viyana’dan da bu köye ulaşım seçenekleri için OBB ‘nin sayfasından yardım alabilirsiniz. Ama kısaca bilgi vermek gerekirse Viyana’dan ikili üçlü dörtlü aktarmalar bulunuyor ve biletler 19€ ‘dan başlıyor ve aktarmalara bağlı olarak en kısa yolculuk 8 saat sürüyor. Graz’dan ise 2,5 saat süren yolculukla biletler 9€’dan başlıyor. Biletler önceden alınırsa uygun oluyor ama son dakika tren bileti fiyatları 3,4 katı fark edebiliyor. Keyifli seyahatler.

Kopyalanan köy Hallstätter'e yolculuk... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.