Köprü cezalarının iadesi için son gün! Cezaların iadesi nasıl yapılıyor?

Bazı araçlar, sınırlama sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü kullanamıyor. Geçmesi yasak olmasına rağmen 1 Ocak ile 12 Haziran tarihleri arasında köprüden geçenler ceza ile karşılaşmıştı ve Devlette bu kişilere 12 Haziran'da af çıkarmıştı. Böylece 275 bin araca kesilen 310 milyon liralık cezadan vazgeçildi. Bugün ise Köprü cezalarının iadesi için son gün! Peki, Cezaların iadesi nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde...

Yasaklı olduklarını bilmeden, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçtikleri için büyük para cezaları kesilen hafif ticari araç sahiplerine yönelik çıkarılan af kapsamına tanınan süre bugün itibari ile sona eriyor. 275 bin araca kesilen 310 milyon liralık cezadan vazgeçildi. Ceza ödemesi yapan araç sahipleri para iadesi için ilgili kurumlara başvuruda bulunması gerekiyor. Bugün ise Köprü cezalarının iadesi için son gün! Peki, Cezaların iadesi nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde...

Köprü cezalarının iadesi için son gün! Cezaların iadesi nasıl yapılıyor?

KÖPRÜ CEZALARININ İADESİ İÇİN SON GÜN!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının "Tahsilat Genel Tebliği"ne göre; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yaptığı geçişleri kaçak sayılarak ceza alan ve ödeme yapan binlerce araç sahibinetanınan ceza iadeleri için tanınan süre bugün sona eriyor. Başvuru sürecinin ardından ceza ödemelerinin iadeleri ise 30 Eylül'e kadar gerçekleştirilecek. 

Söz konusu düzenlemelere göre; 1 Ocak-12 Haziran 2019 döneminde araç sınıfları itibarıyla geçmesi yasak olmasına rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü geçenlere idari para cezaları verilmeyecek, verilenler tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilenlerin tahsilatı yapılmayacak.Bu cezalara yönelik yapılmış itirazlar veya açılmış davalar hakkında karar verilmesine yer olmadığına hükmedilecek. Yargılama ve takip giderleri taraflar üzerinde bırakılacak ve vekalet ücreti istenmeyecektir.

CEZALARIN İADESİ NASIL YAPILIYOR?

Köprü geçiş cezaları af kapsamına alındığı için bu cezalarını ödeyen vatandaşlar geçmişe dönük uygulamanın başladığı tarih itibari ile ödedikleri tutarları iade olarak alabileceklerdir. Köprü geçiş cezasını geri alabilmeniz için dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. Köprü geçiş cezası geri alma işlemlerinizi başlatabilmeniz için en yakın vergi dairesine gitmeli ve verilecek olan başvuru dilekçesini doldurarak başvuruda bulunmalısınız. Eğer ödemenizi vergi dairesi, banka ya da PTT kanalı ile yaptıysanız dilekçenizi aracınızın bağlı bulunduğu vergi dairesine hitap eder şekilde yazmalısınız. Ödemenizi Karayolları Genel Müdürlüğü Sanal POS üzerinden yaptıysanız dilekçeniz, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Veraset ve Harçlar Vergi Dairesine hitaben yazılmalıdır.

 

Köprü cezalarının iadesi için son gün! Cezaların iadesi nasıl yapılıyor? ile ilgili etiketler zam
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.