"Köprü, Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için yapıldı"

1915 Çanakkale Köprüsü, dün Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde tarihi bir törenle açıldı. Çanakkale'nin yakut gerdanlığı olarak nitelendirilen dev proje, Karar Gazetesi yazarı Ekonomist Prof. Dr. Uğur Emek'i rahatsız etti. Köprüyü 'eser siyasi' olarak nitelendiren Emek, "Köprü, Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için yapıldı" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla, Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıldönümünde coşkulu bir şölenle halka açıldı. Dev proje, Türkiye'nin ekonomisine 5,3 milyar euro, istihdama 118 bin kişi, milli gelirde 2,4 milyar euro ilave katkı sağlayacak.

18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ’Nİ SİMGELİYOR

Dünyanın en uzun orta açıklıklı projesi olan 1915 Çanakkale Köprüsü, Asya ve Avrupa kıtlarını ilk kez birbirine bağladı. Yıllık 415 milyon euro tasarruf sağlayacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayakları 318 metrelik yüksekliğiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni simgeliyor.

KÖPRÜ İÇİN 'ESER SİYASETİ' YORUMU

Köprünün açılmasının ardından Halk Tv'de konuşan Karar Gazetesi yazarı Ekonomist Prof. Dr. Uğur Emek, projenin "Eser siyaseti" olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek "Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için" dedi. Emek'in sözleri sosyal medyada büyük tepki çekti. 

"Köprü, Çanakkale Zaferi'ni Atatürk ile anmamak, köprü ile anmak için yapıldı" ile ilgili etiketler Çanakkale Atatürk 1915 çanakkale köprüsü çanakkale zaferi Uğur Emek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.