Köpekler sakallı erkeklerden daha temiz!

İsviçreli bilim insanları, sakallarda bulunan bakterilerin köpeklerde bulunan bakterilerden daha fazla olduğunu açıkladı.

Erkeklerin sakalları yoluyla köpeklerden hastalık kapıp kapmayacağını öğrenmeye çalışan İsviçreli bilim insanları şans eseri başka bir sonuca vardı. Araştırmacılar erkeklerin sakalında bulunan bakteri miktarının köpek tüylerindeki bakterilerden daha yüksek olduğunu gördü.

İsviçre'deki Hirslanden Kliniği'ndeki araştırmacılar, 18 erkeğin sakalından ve farklı cinsteki 30 köpeğin boynundan numuneler alıp karşılaştırdı.

Elde edilen sonuçlara göre 18 ile 76 yaş arasındaki her sakallı erkeğin sakalındaki bakteri oranının çok yüksek olduğu görüldü. Öte yandan 30 köpekten yalnızca 20’sinde böyle yüksek bir orana ulaşıldı. Geri kalan köpeklerin boyun tüylerindeki bakteri oranı ise orta veya düşük seviyede çıktı.

Köpekler sakallı erkeklerden daha temiz!

Araştırmaya katılan 7 erkeğin sakalındaki bakteri oranının da hastalığa yol açacak düzeyde yüksek olduğu tespit edildi.

Profesör Andreas Gutzeit, “Bu bulgular ışığında, sakallı erkeklere kıyaslandıklarında köpeklerin temiz olduğu söylenebilir” dedi.

Köpekler sakallı erkeklerden daha temiz! ile ilgili etiketler köpek erkek bakteri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.