Köpek 'festivali'ne götürülen 68 köpek hayvanseverler tarafından kurtarıldı!

Çin'in Yulin kentinde her yıl düzenlenen 'köpek festivali' başladı. Köpeklerin, 'tatlarının güzel olması için' korkutularak öldürüldükleri bu 'festival' her yıl dünya kamuoyunun eleştirilerine uğruyor. Kesim için festivale götürülen 68 köpek ise hayvan hakları savunucuları tarafından kurtarılarak özgürlükleri iade edildi.

Çin'in güneyindeki Yulin şehrinde her yıl haziran ayında 'köpek eti festivali' düzenleniyor. Hijyen ve ahlak kurallarının hiçe sayıldığı 'Köpek Festivali' ise her yıl eleştirilerin gündemine oturuyor.

Çin'in insanlık dışı bir çok eyleminin bir mağduru da her yıl köpekler oluyor. 

KÖPEĞİN TADI DAHA GÜZEL OLSUN DİYE KORKUTARAK ÖLDÜRÜYORLAR

Ayrıca 'festival'de köpekleri canlı tutup sipariş üzerine öldürüyorlar. Öldürmeden önce ise masum köpeği 'korkutmak' ve ölürken korkmasını sağlamak amacıyla çeşitli işkenceler yapılıyor. Çinlilerin bir kısmının inancına göre salgıladığı hormonlar yüzünden köpeklerin eti korkarak öldüğünde daha lezzetli oluyor. 

Bazı insanların evcil köpeklerinin mafyalarca çalınarak kesime götürüldüğü biliniyor.

AKTİVİSTLER 68 KÖPEĞİ KURTARDI

Küçük tel kafeslere tıkıştırılmış 68 köpek taşıyan bir kamyon, Çin'in Yulin şehrine giderken durduruldu.

Yulin'deki köpek festivaline kesim için götürülen onlarca köpek, hayvan hakları savunucuları olan aktivistlerin eylemi sonucunda kurtarıldı.

 

Köpek 'festivali'ne götürülen 68 köpek hayvanseverler tarafından kurtarıldı! ile ilgili etiketler Çin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.