Köpeğinin 6 metrelik altın heykelini diktirdi

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov Alabay cinsi köpeğinin 6 metrelik heykelini yaptırdı. Başkent Aşkabat'ın merkezindeki meydana konulan altın varaklı heykele sosyal medyada tepki yağdı. Cumhurbaşkanına seslenen vatandaşlar heykelin yıkılması istedi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, başkent Aşkabat’ta Alabay cinsi köpeğinin 6 metre boyunde altın varaktan dev heykelini dikti.

Açılışta altın varaklı heykel için "ulusun onuru ve kendine güvenini temsil ediyor" ifadeleri kullanılması dikkat çekmişti. 

Köpeğinin 6 metrelik altın heykelini diktirdi

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'a sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar heykeli yıktırması için çağrıda bulundu.

Alabay köpeklerine sevgisiyle bilinen Türkmen lider, geçen yıl bu köpeklerle ilgili bir de kitap yayımlatmıştı.

Köpeğinin 6 metrelik altın heykelini diktirdi - Resim : 2

Türkmenistan menşeli Alabay köpekleri, Orta Asya toplulukları tarafından yaygın olarak kullanılıyor ve yaşam süreleri 12-15 yıl olarak biliniyor.

Köpeğinin 6 metrelik altın heykelini diktirdi ile ilgili etiketler Türkmenistan Kurbankulu Berdimuhammedov aşkabat alabay köpekleri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.