Köpeğini parçalayan Pitbull'un sahibine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı!

Antalya'da T.S.’nin parkta tasmasız olarak dolaşan köpeği, sanat yönetmeni Berrak İpek Tatbul'un "Cooker" cinsi köpeğine saldırdı. Tatbul yoldan geçen bir arabayı durdurarak, köpeğini hemen veterinere götürdü ama kurtarılamadı. Bu olay sonrası, tehditler alan ve yaşadığı olayı unutamayan Tatbul, Antalya'dan İzmir'e taşındı ve pitbullun sahibine 100 bin TL tazminat ve ceza davası açtı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'de pitbull köpeklerinin saldırıları tartışılırken, ekim ayında Antalya'da meydana gelen bir olayın mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

SANAT YÖNETMENİNİN KÖPEĞİ YANINDA SALDIRIYA UĞRADI!

Muratpaşa'da sanat yönetmenliği yapan Berrak İpek Tatbul, “Kuzu” adlı köpeğiyle Çağlayan Mahallesi’ndeki parkta yürüyüş yapıyordu. Bu sırada T.S. adlı kadın da pitbull cinsi köpeğini parka getirmişti. İddialara göre, T.S.’nin parkta tasmasız olarak dolaşan köpeği, Tatbul’un "Cooker" cinsi köpeğine saldırdı. T.S. ise bu sırada telefonuyla oynuyordu. Pitbull’un saldırısıyla birlikte Tatbul’un köpeği kanlar içinde hareketsiz kaldı. Tatbul yoldan geçen bir arabayı durdurarak köpeğini hemen veterinere götürdü ama köpek kurtarılamadı.

Köpeğini parçalayan Pitbull'un sahibine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı!

(Cooker cinsi köpeği parçalayan pitbull ve hakkında dava açılan T.S.)


KÖPEĞİNİN ÖLÜMÜ GENÇ KADINI ŞOKA SOKTU

Yıllardan beri beraber yaşadığı köpeğinin saldırıya uğramasını sosyal medyadan paylaşan Tatbul, saldırgan köpeğin ve sahibinin fotoğrafını paylaşarak kadının kimliğini öğrenmeye çalıştı. Daha önce benzer bir saldırıya maruz kalan bir kişi de “Köpeği devamlı tasmasız gezdiriyor, daha önce kendi köpeğimi defalarca zor kurtardım. Köpeği salıp telefonla oynuyor. Bu sorumsuzluktur” diyerek tepkisini dile getirdi.

Köpeğini parçalayan Pitbull'un sahibine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı! - Resim : 2

(Berrak İpek Tatbul'un avukatı Sevde Canik,tazminat ile avukatlık ücretinin, sokak hayvanları yararına bağışlanacağını söyledi.)


PİTBULL'UN SAHİBİNE TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Berrak İpek Tatbul, bu olay sonrası, "bu konuyu daha fazla kurcalama!" şeklinde tehditler almaya başladı.Çok sevdiği köpeği yanında pitbull tarafından saldırıya uğrayarak ölmesini unutamayan Tatbul, Antalya'daki işini bırakarak İzmir'e taşınmak zorunda kaldı. Tatbul ardından avukatı Sevde Canik'e vekaletname vererek, pitbullun sahibine 100 bin TL tazminat ve ceza davası açtı. Tazminat ile avukatlık ücretinin, sokak hayvanları yararına bağışlanacağı belirtildi.

Köpeğini parçalayan Pitbull'un sahibine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı! - Resim : 3

(Berrak İpek Tatbul ve "kuzu"adlı ölen köpeği)


"KUZUNUN ÖLÜMÜ İLE AİLEMİ KAYBETTİM"

Köpeği pitbull tarafından saldırıya uğrayarak can veren Berrak İpek Tatbul, SuperHaber'e konuştu. Tatbul,"Köpeğim kuzu benim ailemdi ve 8 yıldır benimleydi. Onu sahiplendiğimde daha 2 aylık bir bebekti. O korkunç saldırıdan sonra alındığı ameliyatının bitmesini, patisini tutarak yanı başında bekledim, ama maalesef kaybettik. Kuzunun ölümüyle ben de ailemi kaybettim." dedi.

Köpeğini parçalayan Pitbull'un sahibine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı! - Resim : 4

TAZMİNAT VE AVUKATLIK ÜCRETİ SOKAK HAYVANLARI YARARINA BAĞIŞLANACAK

Öte yandan, Berrak İpek Tatbul'un avukatı Sevde Canik de, "Yaşadığımız bu olayla ilgili hem ceza davası açmıştık, hem de idari soruşturma başlatmıştık. Bugün İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 100 bin TL'lik manevi tazminat davamızı da açtık. Dava sonucunda elde edilecek tazminat ve avukatlık ücretini sokak hayvanları için bağışlayacağız. Ayrıca Amerikan bully cinsinin, yönetmelikte yasaklı ırklar arasında sayılmasını istiyoruz. Bütün hayvanseverlerin davamızda yanımızda olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.


PİTBULL CİNSİ KÖPEK BESLEMEK YASAK MI?

Pitbull köpeği beslemek yasak mı sorusu, yeni çıkan görüntülerinin ardından tekrar gündeme geldi. "Kanuni olarak Pitbull beslemek yasal mı?" sorusunun, internet üzerinden en çok arananların arasına girdiği anlaşıldı. Pitbull cinsi köpek beslemek sorusu, yasalar önünde yanıt buldu. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 01.07.2004 tarihinde yürürlüğe girmiş. Kanunun 14. maddesinin l bendinde; ‘‘ Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak, takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasaktır.’’ hükmü yer almaktadır.


6 BİN 306 TL PARA CEZASI VAR

Bu hükme açıklık getirilmesi amacıyla Kanunda belirtilen Pitbull Terrier, Japanese Tosa haricinde ülkemizde Kanunun 14. maddesi kapsamında değerlendirilecek olan köpek ırklarına dair Bakanlığımızda oluşturulan 20.11.2007-208 sayılı Müsteşarlık Makam Oluru ile bir komisyon oluşturulmuş olup Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinde yer alan Pitbull Terrier ve Japanese Tosa’ya Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezleri de ilave edildi. Bu hükme uymayanlara Kanunun 28. maddesi gereğince hayvan başına 6.306 TL. idari para cezası veriliyor ve hayvanlara el konuluyor.

Köpeğini parçalayan Pitbull'un sahibine 100 bin TL'lik tazminat davası açtı! ile ilgili etiketler Antalya pitbull köpek saldırısı Berrak İpek Tatbul kuzu cooker
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.