Kooperatif başkanı milyonlarca kredi dağıtıp kaçtı!

Antalya'da yaklaşık 110 esnafa 3 milyon TL tutarında kredi dağıtan Yeni Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde usulsüz ortak kaydı yapıldığına ilişkin iddiaların ardından başkan Mehmet Coşkun kayıplara karıştı. Merkezi Ankara’da bulunan Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Coşkun hakkında soruşturma başlatırken, kooperatife üye esnafların tüm belgeleri de kayıp...

İddialara ilişkin soruşturma başlatan merkez birlik müfettişleri, olağanüstü genel kurul öncesinde 70 kişinin toplu olarak üye yapıldığını, 65 üyenin ise hiçbir gerekçe gösterilmeden üyelikten ihraç edildiğini tespit etti.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre uygulamalarla ilgili Kooperatif Başkanı Mehmet Coşkun hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

MERKEZİ BOŞALTTI

Yeni Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim kurulu üyesi Cavit Güç, “Maalesef Mehmet Coşkun’a ulaşamıyoruz. Kendisi kooperatif merkezi olarak kullandığımız daireyi hiçbir üyeye, ortağa veya yönetim kurulu üyelerine haber vermeden boşaltmış. Merkeze ait eşyaların da ikinci el eşya dükkanına satıldığını öğrendik” dedi.

Kooperatif başkanı milyonlarca kredi dağıtıp kaçtı!

BAŞKAN SIR OLDU

Şaşkınlık içinde olduklarını vurgulayan Güç, “Kredi verdiğimiz esnafların dosyaları da ortada yok. O dosyaların içinde esnafımıza ait kişisel bilgiler mevcuttu. Biz hem merkez birliğimizi hem de savcılığı bilgilendirdik. Umarım Coşkun’a bir an önce ulaşılır. Çünkü tüm üyeler bizden hesap soruyor” diye konuştu.

Kooperatif başkanı milyonlarca kredi dağıtıp kaçtı! - Resim : 2

"USULSÜZLÜK VAR"

Kooperatif ortakları arasında yer alan Antalya Lokantacılar Odası Yasin Tekdemir, şöyle dedi:

“Resmi bir kurumun merkezini hiç kimseye haber vermeden taşıyan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Oradaki tüm dosyalar resmi evrak niteliği taşıyor. Ortada açık bir usulsüzlük var. Yasal merciler mutlaka gereğini yapacaktır."

Kooperatif başkanı milyonlarca kredi dağıtıp kaçtı! ile ilgili etiketler Ankara Antalya kredi esnaf
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.