Fenerbahçe Konya deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

Kadıköy'deki son 3 maçında sadece 1 puan toplayabilen buna karşın deplasmanda ligin en iyi takımlarından olan Fenerbahçe, 29. haftada Konyaspor'a konuk oldu. Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü kalmayan Sarı-Lacivertliler 3 puanı 3 golle aldı.

Süper Lig'in 29. haftasında Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, ilk yarıda bulduğu gollerle zorlu deplasmandan 0-3 galip ayrıldı. Sarı-Lacivertliler'e 3 puanı getiren golleri Attila Szalai,  Bright Osayi-Samuel ve Serdar Aziz attı. Kaleci Altay Bayındır, 4 net kurtarışla galibiyetin mimarlarından oldu.

Evindeki maçlarda bu sezon istikrarlı bir şekilde puan kaybeden Sarı-Lacivertliler son 7 deplasman maçında hiç yenilmedi ve 6 galibiyet 1 beraberlikle 19 puan topladı. 

Şampiyonluk mücadelesi veren Erol Bulut'un takımı, dış saha formunu sürdürürerek puanını 58'e yükseltti. Galatasaray'ın 2 puan kaybettiği haftada bu kez ikramı geri çevirmeyen Sarı-Lacivertli takım ezeli rakibini ardından averjla 3. sırada yer alıyor.

PELKAS SAKATLANDI

Fenerbahçe'de Mesut Özil'den sonra Dimitris Pelkas da sakatlandı. Attığı goller ve yaptığı asistlerle Fenerbahçe'nin deplasmanlarda kazandığı puanların baş mimarı Dimitris Pelkas, Konyaspor maçında sakatlandı... Sarı-Lacivertliler'in 2-0 kazandığı maçın 79. dakikasında Konyaspor'un sol beki Skubic'le çarpışan yıldız isim sahayı sedyeyle terk etti. 

Dk. 29 GOL! Mert Hakan Yandaş arka direğe kesti, Gökhan Gönül kafayla çevirdi, Attila Szalai yazdı! 0-1. Devre arasının nokta transferi Macar stoper Sarı-Lacivertli formayla ilk gol sevinicini Konya'da yaşadı.

Dk. 32 GOL! Fenerbahçe 3 dakika sonra Bright Osayi-Samuel'le farkı 2'ye yükseltti. Pelkas'ın pasıyla savunma arkasına sarkan 23 yaşındaki Nijeryalı sağ açık iyi bir kontrol ve şık bir son vuruşla skoru 0-2 yaptı. Osayi-Samuel bu sezon Fenerbahçe formasıyla gol atan 18. farklı isim oldu.

Dk. 90 GOL! Kaleci Sehic'ten büyük hata, Serdar Aziz önüne düşen topu ağlara gönderdi ve 3. gol geldi. Tecrübeli stoperden klas gol...

Fenerbahçe Konya deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı

KONYASPOR XI: Sehic, Skubic, Ahmet, Abdülkerim, Adil, Diomande, Jevtovic, Sekidika, Milosevic, Shengelia, Cikalleshi

FENERBAHÇE XI: Altay, Gökhan, Serdar, Szalai, Novak, Sosa, Mert Hakan, Osayi, Valencia, Pelkas, Thiam

LUİZ GUSTAVO DÖNDÜ

 

Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Luiz Gustavo, Konyaspor maçıyla takıma döndü. Sakatlığını atlatan ve takımla çalışmalara başlayan Gustavo, 2 Şubat'ta Hatayspor deplasmanında sakatlanmıştı. Ligde son 5 maçı kaçıran Gustavo, 59. dakikada Jose Sosa'nın yerine oyuna girdi. 

Disiplinsiz davranışları sebebiyle durumu değerlendirilecek Caner Erkin ise Konya'ya götürülmemişti.

Teknik direktörlüğe İlhan Palut'u getirdikten sonra 4 maçta 8 puan toplayan Yeşil-Beyazlılar ise hiç yenilmedi. Haftaya 32 puanla 12. sırada giren Konya ekibi Fenerbahçe'yi evinde eli boş göndermek istiyordu ancak yeni hocasıyla ilk yenilgisini alarak 32 puanda kaldı.

Fenerbahçe 30. haftada ligin son sırasındaki Gençlerbirliği'ni ağırlayacak. Konyaspor ise Kasımpaşa'yla deplasmanda kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe Konya deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı ile ilgili etiketler Konyaspor Fenerbahçe Erol Bulut İlhan Palut Attila Szalai Bright Osayi-Samuel
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.