Beşiktaş Konya'da darmadağın

Beşiktaş'ta kötü gidişat devam ediyor. Süper Lig'İn 3. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan Siyah-Beyazlılar, rakibine 4-1 mağlup oldu. Yeşil-Beyazlılar, Shengelia ve Kravets'in ikişer golüyle 3 puanı hanesine yazdırdı.

Önce evinde Antalyaspor'a puan kaptıran ardından da UEFA Avrupa Ligi'nde Rio Ave'ye elenen Beşiktaş, Konya deplasmanında moral arıyordu ancak kötü gidişat sürdü. Süper Lig'in 3. hafta karşılaşmasında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan Kartal, Abdülkadir Bitigen'in yönettiği maçta rakibine 4-1 mağlup oldu. Sezona 3-1'lik Trabzonspor deplasman galibiyetiyle görkemli bir başlangıç yapan Beşiktaş'ta işler yolunda gitmiyor.

DK. 6 Beşiktaş'ta Tyler Boyd'un sol kanattan yaptığı orta doğrudan dışarı gitti.

Dk. 18 Konyaspor'da Shengelia'nın ceza sahası içinden çektiği şu N'Sakala'ya çarpıp kornere gitti. Konyaspor sol kanattan köşe vuruşu kullanacak. Ömer Ali'nin kullandığı köşe vuruşunu kaleci Ersin yumrukladı.

Dk. 28 GOL Konyaspor korner kazandı. Ersin kalesine dönerken Ömer Ali Şahiner topu çeyrek daireye çoktan dikmişti. Tecrübeli futbolcu atışı Beşiktaş savunması yerleşmeden çabuk kullandı, Shengelia kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. Beşiktaş acemice bir gol yedi. Yeşil-Beyazlı futbolcular golü, sakatlanan takım arkadaşları Anicic'e hediye etti.

Golden sonra Beşiktaş beraberlik için etkili bir atak geliştiremedi. Düşük tempoda geçen maçta taraflar soyunma odasına ev sahibinin 1-0 üstünlüğüyle girdi.

Beşiktaş Konya'da darmadağın

İLK YARI SONU ERDİ 

Sergen Yalçın 2. yarıya Atakan Üner-Vincent Aboubakar değişikliğiyle başladı.

Dk. 48 Aboubakar savunma arkasına koşan Ljajic'i topla buluşturdu, Sırp yıldız golü attı ama ofsayt bayrağı kalktı!

Dk. 52 Kartal gol için yükleniyor. Güven'in sürpriz şutunu kaleci Sehiç çizgiden çıkardı.

Dk. 63 GOL Beşiktaş savunması uyudu, sol kanatta topla buluşan Artem Kravets elini kolunu sallaya sallaya ceza sahasına girdi, kimse Ukraynalı futbolcuyu karşılamadı, ona da golü atmak düştü: 2-0.

Dk. 67 Konyaspor 3. golü de buldu ancak Kravets golden önce açık şekilde ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı bayrağını kaldırdı ve gol iptal edildi.

Dk. 74 Ljajic'ten sonra Aboubakar'da ofsayta yakalandı. KArtal'ın ofsayttan attığı 2. gol de iptal edildi.

Dk. 78 GOL Baskı karşısında kalecisine dönmek isteyen Vida'nın büyük hatasında Kravets araya girdi. Ukraynalı oyuncu topu Shengelia'ya gönderdi, Gürcü golcü kendisinin 2'nci, takımının 3. golünü kaydetti.

Dk. 81 PENALTI Vida bu kez de penaltı yaptırdı. Ceza sahasında topla buluşmak üzere olan Miya'yı düşüren Hırvat stoper, hatalar zincirine yeni bir halka daha ekledi.

Dk. 83 GOL Kravet topun başına geçti ve 4-0 yaptı.

Dk. 90+1 GOL Gökhan Töre bireysel çabasıyla Beşiktaş'ın şeref golünü attı: 4-1.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 3. haftasında İttifak Holding Konyaspor'a konuk olan Siyah-Beyazlılar'da, Süper Lig'in ilk haftasındaki Trabzonspor maçı öncesi Covid-19 testi pozitif çıkan teknik direktör Sergen Yalçın, testinin negatife dönmesinin ardından takımının başında ilk kez sahaya çıktı. 

ABOUBAKAR İLK KEZ KADRODA

Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar, ilk kez kadroda yer aldı. 2016-2017 sezonunda da siyah-beyazlı formayı giyen 28 yaşındaki santrofor tüm kulvarlarda forma giydiği 38 maçta 19 gole imza atmıştı. İkinci yarı oyuna giren yıldız golcü istekli oyunu ve hazır görüntüsüyle dikkat çekti.

3 ÖNEMLİ EKSİK

Beşiktaş'ta, Antalyaspor maçı sonrası ayak bileği posterior impingement tanısıyla tedavi altına alınan takım kaptanı Atiba Hutchinson, sakatlığı bununan N'Koudou ile evrakları yetişmeyen Josef de Souza İttifak Holding Konyaspor maçı kadrosunda yer almadı.

39'UNCU RANDEVU

İttifak Holding Konyaspor ve Beşiktaş, 39. kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 38 maçın 22'sini Beşiktaş, 4'ünü Konyaspor kazanırken 12 maçta berabere sonuçlanmıştı. Konyaspor galibiyet sayısını 1 arttırdı.

Beşiktaş Konya'da darmadağın - Resim : 2

KONYASPOR - BEŞİKTAŞ MAÇI 11'LER

Konyaspor: Sehic, Skubic, Uğur, A. Kerim, Guilherme, Amir, Marko, Levan, Milosevic, Ömer Ali, Cikalleshi.

Besiktaş: Ersin, Necip, Vida, Welinton, N'Sakala, Dorukhan, Mensah, Ljajic, Atakan, Tyler Boyd, Cyle Larin.

 

Beşiktaş Konya'da darmadağın ile ilgili etiketler Süper Lig Konyaspor Beşiktaş artem kravets Levan Shengelia
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.