Konya'da DEAŞ villasına baskın! 5 terörist öldürüldü...

Konya'da polisin terör örgütü DEAŞ'ın hücre evine düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada, 5 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun askeri personel güzergahında gerçekleştirilen önleyici güvenlik incelemesi sırasında aranan bir teröristin hücre evine girdiğinin görülmesi üzerine başlatıldığı belirtildi...

Konya'da DEAŞ terör örgütünün hüre evlerine yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 5 terörist öldürüldü, 4 polis yaralandı. Vatandaşlar ve basın mensupları da güvenlik önlemleri kapsamında hücre evine yaklaştırılmıyor.

Özel Harekat polisi eşliğinde saat 05.15’te Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii’nde daha önceden belirlenen10 adrese baskın yaptı.Teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villada Özel Harekat timleri ileDEAŞ militanları arasında çatışma çıktı.Bir süre devam eden çatışmada1 terörist evin bahçesinde, 2’si çatı katında, 2’si de zemin katta ölü ele geçti. Kurşun sıyrıklarıyla hafif yaralanan4 polis ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

deasbaskAn2

Çatışmanın olduğu bölgedeki tüm bağlantılı sokak ve caddeler trafiğe kapandı. O bölgeye yaklaşan araçlar durdurulup arandı. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan ilk aramada 1tabanca, 5 kalaşnikof silah ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Diğer hücre evlerine yapılan baskında teröristlerin gözaltına alınma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM

Çatışmanın sona ermesinin ardından Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, telsizden operasyona katılan polislere teşekkür etti. Şükrü Yaman, "’Operasyonda görev alan tüm silah arkadaşlarıma geçmiş olsun diyor, tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Allah devletimizi, milletimizi her türlü musibetten korusun, ayrıca yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

ASKERİ PERSONELİN GÜZERGAHI

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez Meram ilçesi Dutlukır Mevkisi'nde bulunan askeri birliklerin personel servis ve özel araçlarının güzergahındaki ikamet ve işyerlerine yönelik önleyici güvenlik tedbirleri kapsamında çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Bu çalışmalarda Dörttokka Caddesi'ndeki müstakil binayı kiralayan A. Y'nin DEAŞ silahlı terör örgütü mensubu olmak suçundan adli makamlarca arandığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, hakkında gözaltı kararı bulunan A.Y'nin yakalanması amacıyla sabah saatlerinde belirtilen adrese operasyon düzenlendiği bildirildi.

BİNADA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyon esnasında, binada bulunan şahısların güvenlik kuvvetlerine silahla mukavemet etmesi neticesinde 5 terörist etkisiz hale getirilmiş ve operasyon esnasında 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Operasyon gerçekleştirilen binada yapılan ilk aramada, 5 adet kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 1 adet tabanca, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş olup, ele geçirilen şahısların kimliklerinin tespitine yönelik çalışmalara devam edilmektedir."

Konya'da DEAŞ villasına baskın! 5 terörist öldürüldü... ile ilgili etiketler Konya Çatışma DAEŞ baskın hücre evi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.