Konya'da 7 kişiyi öldüren katilin ilk ifadesi ortaya çıktı: İkna etmek için gitmiştim!

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi katleden Mehmet Altun'un 6 gün sonra yakalanmasının ardından emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Cinayet nedenini anlatan Altun, "Ben oraya sadece şikayetlerinden vazgeçsinler diye ikna etmek için gittim." dedi.

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi silahla öldürme suçundan 6 gündür aranan Mehmet Altun'un Bozkır ilçesindeki mezarlıkta bulunmasının ardından cinayeti neden işlediği de ortaya çıktı. 

ARALARINDAKİ HUSUMETLE İLGİLİ KONUŞMAK İÇİN GİTMİŞ

Sabah'tan Tolga Yanık'ın haberine göre; daha önce iki aile arasında çıkan kavga nedeniyle aralarında ablası ve eniştesinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, soruşturma aşamasında 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Altun'un da bu durumdan olumsuz etkilenen ailesi ile ilgili konuşmak için oraya gittiği belirtildi.

Konya'da 7 kişiyi öldüren katilin ilk ifadesi ortaya çıktı: İkna etmek için gitmiştim!

 

TABANCAYI AİLEYE DOĞRULTARAK KARŞILARINA OTURMALARINI İSTEMİŞ

Katil zanlısının olay günü ailenin evine gittiği, kendisinin Meram belediyesinde memur olduğunu ve bütün ailenin bir araya gelmesi gerektiğini söylediği, maskeyi çıkarması üzerine ailenin kendisini tanıyıp üzerine yürüdüğü, kendisinin de çantasındaki tabancayı çıkartıp, aileye doğrultarak karşılarına oturmalarını istediği öğrenildi.


ŞİKAYETLERİNDEN VAZGEÇİRMEK İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞMIŞ

Kendisi de aile üyelerinin karşısına oturan Altun'un, üzerinde "Önceki dosyalarda tutuklu bulunan kişiler hakkında şikayetimden vazgeçtim" yazan, kendisinin hazırlamış olduğu uzlaştırma evraklarının imzalamalarını istediği ve bu yönde aileyi ikna etmeye çalıştığı; ancak ailenin tepki gösterip üzerine yürümesi üzerine tabancası ile onları öldürdüğü belirtildi.

Konya'da 7 kişiyi öldüren katilin ilk ifadesi ortaya çıktı: İkna etmek için gitmiştim! - Resim : 2

"EVİ ATEŞE VERMEMİN SEBEBİ ARKAMDA DELİL BIRAKMAMAKTI"

Emniyetteki ilk ifadesinde öldürme kastı olmadığını söylediği öğrenilen Altun'un, "Ben oraya sadece şikayetlerinden vazgeçsinler diye ikna etmek için gittim. Tabancamı da yanıma tedbir amaçlı almıştım. Evi ateşe vermek istememin sebebi de kamera kayıt cihazını yakıp, arkamda delil bırakmamaktı" dediği belirtildi. Bankalara çok miktarda kredi borcu olduğu öğrenilen Altun'un, cinayetleri tek başına işlediğini ve ailesinin bu olayda bir bağlantısının olmadığını söylediği belirtildi.

 

 

Konya'da 7 kişiyi öldüren katilin ilk ifadesi ortaya çıktı: İkna etmek için gitmiştim! ile ilgili etiketler Konya katil silah ifade mehmet altun
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.