Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem! Meram'da 5 ev yıkıldı

Konya'nın Meram ilçesinde, saat 20.43'te 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konya'da endişe yaratan depremde kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta Meram ilçesindeki Sefaköy ve Kızılören mahallelerinde 5 kerpiç ev yıkıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan ise depremde herhangi bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 20.43'de merkez üssü Konya'nın Meram ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

10.61 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Konya il merkezi ve ilçelerinde yoğun şekilde hissedildi. Çok sayıda vatandaş panikleyerek sokaklara çıktı.

Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem! Meram'da 5 ev yıkıldı

30 ARTÇI DEPREM

Depremin ardından saat 00.52’ye kadar 30 artçı deprem yaşandı.  AFAD'dan yapılan açıklamada, "8 Kasım 2021 Pazartesi günü, saat 20.43'te Konya ili Meram ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. İlk 1 saatte bölgede en büyüğü 2.8 olmak üzere 9 artçı deprem meydana geldi. Kızılören, Küçükmuhsine ve Sefaköy'de birer metruk binanın yıkıldığı, Tepekent'te bazı evlerde çatlaklar olduğu yönünde ihbar alınmış olup ekipler tarama çalışmalarına devam etmektedir. Karaman il genelinde tarama yapılmış olup herhangi bir olumsuz ihbar olmadığı bildirilmiştir" denildi.

Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem! Meram'da 5 ev yıkıldı - Resim : 2

"ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER SEVK EDİLDİ"

Çevre illerden deprem bölgesine takviye ekiplerin sevk edildiği de kaydedilen AFAD açıklamasında, "Tedbir amaçlı olarak Konya il AFAD ekiplerinin yanı sıra Ankara, Kayseri, Karaman, Aksaray ve Adana il AFAD ekipleri bölgeye sevk edilmiş, Afyon AFAD teyakkuza geçirilmiştir. Elektrik ve telefon hatlarına ilişkin herhangi bir sorun olmadığı bilgisi alınmıştır. Çevre ve Şehircilik ekipleri hasar tespit çalışmalarına başlamıştır" ifadelerine yer verildi.

MERAM'DA 5 EV YIKILDI

Konya'da endişe yaratan depremde kent merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta Meram ilçesindeki Sefaköy ve Kızılören mahallelerinde 5 kerpiç ev yıkıldı. Çoğu boş olan evlerde oluşan hasar nedeniyle can kaybı ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Sefaköy Mahallesi'nde evi yıkılan Dursun Çilek, ''Evde oturuyorduk. Çay içiyorduk. Birden gürültü duyunca evden çıktık. Çok şükür bizde bir şey yok. Evin bir odası göçtü. Çok şiddetli hissettik, evden zor çıktık. Ailem komşuya sığındı şu anda." dedi. Sefaköy mahallesinde evlerini terk eden vatandaşlar ateş yakarak geceyi dışarıda geçirdi.

 

 

Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem! Meram'da 5 ev yıkıldı - Resim : 3

ANTALYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Konya'nın Meram ilçesinde saat 20.43'te meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Antalya’nın doğu ilçeleri Alanya, Manavgat, Gündoğmuş, Gazipaşa’da da hissedildi. Deprem şehir merkezinde ise hissedilmezken, Cumhuriyet Meydanı'nda sakinliğin hakim olduğu görüldü.

Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem! Meram'da 5 ev yıkıldı - Resim : 4

KONYA VALİSİ ÖZKAN: CAN KAYBIMIZ YOK


Konya Valisi Vahdettin Özkan, depremde herhangi bir can kaybı olmadığını, şimdiye kadar ulaştıkları bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi.

Depremin merkez üssü olan Meram ilçesine bağlı Kızılören Mahallesinde incelemelerde bulunan Vali Özkan, "Elhamdülilah herhangi bir can kaybımız yok. Şimdiye kadar ulaştığımız bir olumsuzluk yok. Bizim bütün unsurlarımız, bütün bakanlıklarımızın teknik elemanlarıyla beraber tarama işlemlerini sabaha kadar aralıksız devam ettirecektir. Ola ki tespit edemediğimiz milyonda bir ihtimal de olsa bütün bu riskleri ve ihtimalleri esas alarak Belediyemizin, Kızılay’ımızın, AFAD'ın koordinasyonunda sabaha kadar arkadaşlarımız mahallemizde vatandaşlarımızla beraber olacaktır. Kızılören mahallelimize ve muhtarımıza geçmiş olsun. Allah beterinden korusun diyoruz. Bütün kamu kuruluşları ihtiyacı olan arkadaşlarımız olursa, evlerine giremeyecek vatandaşlarımız olursa, odalarımız hem çadırlarımız hem kamu misafirhanelerimiz hem de bizim kendi evlerimiz var. Bu akşam sizleri misafir edeceğiz. İlk etapta il koordinasyon kuruluna kriz merkezine gittik, orada planlamalarımızı yaptık. Ekiplerimizi seferber ettikten sonra biz de vatandaşlarımızla geçmiş olsun demek üzere buradayız" dedi.

 

 

 

 

Konya'da 5,1 büyüklüğünde deprem! Meram'da 5 ev yıkıldı ile ilgili etiketler Konya deprem
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.