Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın hakkını teslim ediyoruz!

Konya'da Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler sırasında yerel gazete muhabirini, ''Birader sen öğretmen misin, öğretmen gibi otur” sözleriyle uyarmasıyla gündeme gelen Cüneyit Orhan Toprak, bugün de "Camiye ayakkabı ile girdi" iddiasıyla gündemdeydi. SuperHaber olarak olayın iç yüzüyle ilgili yeni bilgilere ulaşmamız nedeniyle eksik haberimizi düzeltiyor ve Vali Toprak'a haksızlık yaptığımızı kabul ederek kendisinden özür diliyoruz...

24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen etkinliklerde kendisi konuşma yaptığı sırada öğretmen sandığı bir muhabiri bacak bacak üzerine attığı için, “Birader sen öğretmen misin, öğretmen gibi otur” sözleriyle azarlayan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak tüm toplumun tepkisini üzerine çekmişti.

Cüneyit Orhan Toprak, bugün de Hz. Mevlana’nın 746. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Şems-i Tebrizi Türbesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Çevre Bakanı Murat Kurum ile Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte çok sayıda bürokrat da yer aldı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın hakkını teslim ediyoruz!

AYAKKABILARINI ÇIKARMADI, AMA BİR SORALIM; NEDEN ÇIKARMADI?

Karar gazetesinde yer alan habere göre, açılışın ardından iki bakan ve protokol heyeti ayakkabılarını çıkarıp camiye girerek dua etti. Vali Toprak'ın ise ayakkabılarını çıkarmak yerine galoş giymeyi tercih etmesi dikkat çekti.

Öğretmenler Günü'ndeki davranışı nedeniyle kamuoyunun önyargılı olduğu Toprak, Karar'ın haberi üzerine medyanın geniş kesiminde, SuperHaber de dahil olmak üzere; "Ayakkabıları ile camiye girdi" şeklinde eleştirel haberlere konu oldu.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın hakkını teslim ediyoruz! - Resim : 2

İŞİN ASLI FARKLI!

Ancak SuperHaber'in edindiği yeni bilgilere göre, Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın söz konusu ziyarette bir kusuru bulunmuyor.

Buna göre, aslı Mevlevi Zaviyesi olan ve sonradan cami olarak kullanılmaya başlanan "Şems-i Tebrizi Türbesi"ne girişler ayakkabı üzerine geçirilen galoş ile yapılıyor. Resmi ziyaretlerde ise kapıda bekleyen görevliler tarafından ziyaretçi heyete galoş dağıtılıyor.

SuperHaber'e ulaşan bir başka fotoğrafta bu nedenle içeriye giren semazenler dahil hemen herkesin ayakkabılarının üzerine galoş giydiği gözlenebiliyor.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın hakkını teslim ediyoruz! - Resim : 3

Ancak son ziyarette validen önce camiye giren bakanların ayakkabılarını çıkarmayı tercih etmesi nedeniyle, diğer ziyaretçiler "ayakkabı ile içeri girdi" şeklinde olumsuz bir algı oluşuyor.

SuperHaber olarak bu bilgiler üzerine, haberimizi düzeltiyor ve Vali Toprak'a haksızlık yaptığımızı kabul ederek kendisinden özür diliyoruz...


Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın hakkını teslim ediyoruz! ile ilgili etiketler Konya Mevlana cami SuperHaber Cüneyit Orhan Toprak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.