Konya Valiliği duyurdu: Birçok toplu etkinlik yasaklandı!

Konya'da kovid-19 önlemleri kapsamında kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde düğün, sünnet düğünü, nikah, nişan, kına, çetnevir, doğum günü gibi organizasyonların yanı sıra hasta ziyaretleri, mevlit programları, aile ve akraba toplantıları, gün gezmeleri, okul gezileri, kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, oda, kulüp ve vatandaşlar tarafından düzenlenecek olan her türlü sosyal içerikli kahvaltı ve yemek etkinlikleri yasaklandı.

Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23. ve 26. maddesine istinaden Vali Vahdettin Özkan Başkanlığı'nda toplandı. Toplantının ardından Konya Valiliği tarafından kentte yeni alınan yasaklar hakkında yazılı açıklama yapıldı.

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde ikramlı veya ikramsız düğün, sünnet düğünü, nikah, nişan, kına, çetnevir, doğum günü gibi organizasyonların yasaklandığı duyuruldu.

Valilik ayrıca toplu olarak yapılacak olan doğum günü partileri gibi kutlamalar, hasta ziyaretleri, mevlit programları, aile ve akraba toplantıları, gün gezmeleri, okul gezileri, kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, oda, kulüp ve vatandaşlar tarafından düzenlenecek olan her türlü sosyal içerikli kahvaltı ve yemek etkinlikleri, tanışma ve kaynaşma programları, kermes etkinlikleri gibi kalabalık oluşumuna sebebiyet verecek bütün organizasyonların yasaklanmasına karar verildiğini açıkladı.

Valilik tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası ve adli işlem başlatılacağını açıkladı.

 

Konya Valiliği duyurdu: Birçok toplu etkinlik yasaklandı! ile ilgili etiketler Korona yasak Koronavirüsü covid-19 pandemi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.