Konvansiyonel savaş nedir? Ne anlama geliyor?

Konvansiyonel savaş nedir? Ülke gündeminin hareketli günlerinde, İdlib'de yaşanan hain saldırı sonrasında birçok kişi Konvansiyonel savaşın ne demek olduğunu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma da Konvansiyonel savaştan bahsetmesi üzerine araştırmalar hız kazandı. Peki, Konvansiyonel savaş nedir? Ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde...

Konvansiyonel savaş nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşma da Konvansiyonel savaştan bahsetmesine üzerine, ülke gündeminde yaşanan son dakika gelişmelerinin ardından Konvansiyonel savaşın ne anlama geldiği merak edilip arama motorlarından araştırılmaya devam ediliyor. Peki, Konvansiyonel savaş nedir? Ne anlama geliyor? Detaylar haberimizde...

KONVANSİYONEL SAVAŞ NEDİR?

Konvansiyonel silah: Taraf ülkelerce gücü, menzili, niteliği bilinen ve klasik olarak kabul edilen nükleer ve kimyasal silah dışında kalan savaş araçları. Konvansiyonel savaşta, düzenli ordular, birbirleriyle kitle imha silahları kullanmadan görece doğrudan savaşırlar. Konvansiyonel olmayan savaş tanımı ise diğer tüm tip çatışmaları tanımlamak için kullanılır. Baskın, Gerilla savaşı, ayaklanma ve terörizm gibi taktikler ve aynı zamanda nükleer, kimyasal veya biyolojik silahların kullanması da konvansiyonel olmayan savaş sayılmaktadır.

Dünya savaş coğrafyalarında duymaya aşina olduğumuz konvansiyonel silah terimi, kimyasal silahlar dışında kalan silahlara verilen isimdir. Ülkelerin askeri ordularında bulunan silahlara verilen konvansiyonel ismi, aslında ticarete dayalı bir isimdir.Konvansiyon, kelime olarak anlaşmaya başlı anlamına gelmekte olup, yeni silahların bir ülke tarafından kullanılıp eski ilahlarını da başka ülkelere satmasına verilen isimdir. Konvansiyonel ismi buradan gelmektedir.

Dünya'da her yıl milyarlarca dolarlık Silahlanma gerçekleşmektedir. Konvansiyonel silahlara en önemli örnek hava savunma sistemleri, uzun menzilli roketler ve tüfeklerdir.

Konvansiyonel savaş nedir? Ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Savaş 2020 idlib harekatı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.