Konut projesi sonrası emlak piyasasındaki fiyat artışı dikkat çekti! Uzman isim gidişatı açıkladı

Yeni başlayan konut projelerini yüksek fiyat ve düşük rayiç bedeli ile engellemeye çalışan vatandaşlara karşı önlemler alınmaya başladı. Konut piyasasındaki fiyat gidişatını ise Dr. Şeref Oğuz değerlendirdi.

2022 – 2023 sezonunda önceliği konut alacak olan vatandaşlara veren Çevre, Şehircilik ve İlim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla gerçekleştirdiği sosyal konut projelerinin yanı sıra aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa faiz destekli konut projesi de gerçekleştirmeye başladı. Bu proje sonrası emlak sektöründeki fiyat artışı dikkat çekerken; emlak sektörünün gidişatına ilişkin açıklama uzman bir isim den geldi.

Emlak sektöründeki tek sorun yaşanan fiyat artışı olmadı. Aynı zamanda rayiç bedeli düşük gösteren ev sahipleri de proje kapsamındaki indirimli faiz oranlarından yararlandırmayı zorlaştırdı. Tüm bunlara karşı önlem almak için hükümet çalışmalarını sürdürürken; Habertürk ekranlarından konuşan Dr. Şeref Oğuz, emlak sektöründe fiyatların düşüp düşmeyeceğini değerlendirdi.

“KONUTLARDA YUKARI DOĞRU FİYAT ARTIŞI OLACAK”

Konut projesi sonrası emlak piyasasındaki fiyat artışı dikkat çekti! Uzman isim gidişatı açıkladı

Özellikle projeler sonrası konutların yukarı yönlü bir fiyatlama yaşadığına dikkat çeken Dr. Şeref Oğuz, 1 milyon TL değeri olan konutların bile 2 milyon TL’lik satış rakamlarına ulaşmasından bahsetti. Ardından emlak sektörünün geleceğine değinen Dr. Oğuz, konutlarda fiyat artışının devam edeceğini şu ifadeler ile anlattı:

“Şu an da Türkiye’de üretim ve imalat tarafı yüksek girdiler sebebi ile yürümezken yapılan her kampanya fiyatları yukarı doğru çekiyor. Evet, ev fiyatları artacak ama artan fiyatlardan alışveriş giderek azalacak. Bu ne demek oluyor? Askıda fiyat diyorlar buna. Piyasada satış üzerine olmuyor ama enflasyon ve fiyatların daha da artacağı beklentisi enflasyonla mücadele edilmiyor olması, hükümetin açıkladığı faiz destekleri ve diğer destekler üst üste gelince konutlarda yukarı doğru bir fiyat artışı olacak.”

“KONUT PİYASALARINDA BEKLENTİLER TAMAMEN BOZULMUŞ”

Konut fiyatındaki artışın nedenini de açıklayan Dr. Şeref Oğuz, “Konut satın alanların kafasında ‘Bunun fiyatı daima artacak’ düşüncesi var. Bazı konut fiyatları belirleniyor, belirlendiği zaman satış gerçeklemesi anında anlaşma bozuluyor. Bu sefer fiyatı daha da yukarı çıkıyor. Çünkü elindeki konut sayısı sınırlı ya da bir konutu var. Satıcıda ‘Bunun mümkün olan en iyi fiyattan satayım’ düşüncesi var” diye konuştu. Ardından fiyatların düşeceği noktayı açıklayan Dr. Oğuz, önümüzdeki yıla işaret ettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Konut piyasasında beklentiler tamamen bozulmuş, fiyatlandırma davranışları enflasyon sebebi ile mantığını yitirmiş.  Konutlar önümüzdeki dönemde fiyatlarını artırmaya devam edecektir. Konutlar üretilmiyor tek tük üretim var. Eldeki mevcutların da fiyatları sürekli artıyor. Bu yılın sonu önümüzdeki yılın baharına kadar artık fiyatlar oradan yukarı çıkamayacak. Bunlar aşağı doğru gelmek zorunda kalacaklar. Çünkü artık konut fiyatları oradan yukarı çıkamayacak, bunlar aşağı doğru gelmek zorunda kalacaklar.”

Konut projesi sonrası emlak piyasasındaki fiyat artışı dikkat çekti! Uzman isim gidişatı açıkladı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.