Konut kredisi faiz oranlarında son durum! Konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Konut kredisi faiz oranları yüzde 1'in altına düştü. Peki bu düşüş konut sektörüne nasıl yansıdı? Emlak Konut GYO kampanyasında son durum ne? Konut kredisi faizleri daha da düşecek mi? Şimdi herkes konut kredisi faiz oranlarında ikinci indirimi bekliyor. Konut kredilerindeki son faiz oranlarına bankaların internet siteleri üzerinden ulaşmak mümkün. Ayrıca internetten konut kredisi hesaplama ve karşılaştırma yapabilirsiniz. Banka banka konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi hesaplama ile ilgili her şey haberimizde...

Konut kredisi faiz oranları Emlak Konut GYO kampanyasıyla düşüşe geçmişti. Bankalar, 25-60 ay vadede konut kredisi faiz oranlarını peş peşe %1'in altına çekti. Ancak tüketicinin en çok kullandığı 61-120 vadelerde konut kredisi faiz oranları halen yüzde 1'in üstünde seyrediyor. Şimdi herkes konut kredisi faizlerinde ikinci bir indirim beklentisi içinde. Konut kredilerindeki son faiz oranlarına bankaların internet siteleri üzerinden ulaşmak mümkün. Ayrıca internetten konut kredisi hesaplama ve karşılaştırma yapabilirsiniz. Konut kredisi faiz oranları ve konut kredisi hesaplama ile ilgili son gelişmeler haberimizde...

KONUT KREDİSİ HESPLAMA VE KARŞILAŞTIRMA İÇİN TIKLAYIN

İŞTE BANKA BANKA KONUT KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı: Konut kredisi faiz oranını ilk indiren Ziraat Bankası olmuştur. Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e çekildi.

Akbank konut kredisi faiz oranı: Akbank’tan yapılan açıklamaya göre banka 60 aya kadar olan vadelerde konut kredisi faiz oranlarını %0,99’a indirdiğini açıkladı.

Garanti bankası konut kredisi faiz oranı: Garanti Mortgage konut kredisi faizlerini indirdi. Garanti Bankası, ev sahibi olmak isteyen müşterileri için kredi faiz oranlarında indirime giderek yeni bir kampanya başlattı. Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını %0.95’e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da %0,99’a düşürdü.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi faiz oranı: TEB başlattığı kampanya ile konut kredi faiz oranını 1 yıldan 10 yıla kadar olan tüm vadeler için yüzde 0.99 olarak belirledi.

Denizbank konut kredisi faiz oranı: DenizBank Konut kredi faiz oranlarını 2 yıla kadar olan vadede yüzde 0,89'a, 5 yıla kadar yüzde 0,99'a, 5 yıl üzeri vadelerde yüzde 1'in üzerine çekti.

VakıfBank konut kredisi faiz oranı: VakıfBank, "SarıPanjur Halden Anlayan Konut Kredisi" kampanyası ile konut sahibi olmak isteyenler 3-12 ay vadede yüzde 0,80, 13-36 ay vadede yüzde 0,88, 37-60 ay vadede yüzde 0,90 ve 61-120 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.

Şekerbank konut kredisi faiz oranı: Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını 1-24 ay vadelerde yüzde 0,89, 25-60 ay vadelerde ise yüzde 0,99'a düşürdü.

Halkbank konut kredisi faiz oranı: Halkbank ev sahibi olmak müşterilerine 1-24 ay için yüzde 0,80, 25-48 ay için yüzde 0,89, 49-60 ay için yüzde 0,90 ve 61-120 ay için yüzde 0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunuyor. Halkbank’ın yeni konut kredisi paketi, yeni satın alınacak konutlar için kullanılacak olup kredi üst sınırı 1 milyon TL olarak belirlendi.

Kuveyt Türk konut kredisi faiz oranı: Kuveyt Türk konut sahibi olmak isteyenler için konut finansmanı kar oranlarında indirime gitti. Konut finansmanı indirimiyle konut sahibi olmak veya bu alana yatırım yapmak isteyenler vadeye göre farklı kar oranlarıyla büyük bir avantaj yakalayacak. Kuveyt Türk, 0-24 ay vadelerde yüzde 0.89, 24-60 ay vadelerde yüzde 0,99, 60-120 ay vadelerde yüzde 1,09 oranıyla tüketicilerine finansman sunacak.

Finansbank konut kredisi faiz oranı: Banka, 10 yıla kadar tüm vadelerde konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0.99’a kadar düşürdü.

ABank konut kredisi faiz oranı: ABank, 2 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranını yüzde 1,05’ten yüzde 0,89’a; 2-5 yıl arası vadede ise, yüzde 1,10’dan yüzde 0,99’a indirdi.

Odeabank konut kredisi faiz oranları: 12 Ağustos itibariyle 5 yıl vadeye kadar konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0.99'a indirdi. Banka 5 yıl üzeri vadede konut kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.05 olarak müşterilerine sunuyor.

Burgan Bank konut kredisi faiz oranları: Konut kredilerinde yaptığı faiz indirimiyle 60 aya kadar tüm vadelerde %0,99 faiz oranı sunarak müşterilerinin ev alma hayallerini gerçekleştirmesini sağlıyor.

300820162307105943463_3.jpg

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ SÜRÜYOR

Kamu bankalarının öncülüğünde peş peşe gelen idrimlerle 10 yıllık konut kredisinin aylık faizi yüzde 0.95'e kadar çekildi. Buna rağmen, konutta en düşük yıllık ortalama faiz, masraf ve kosimyonlar hariç yüzde 11.5 seviyesinde bulunuyor.. Zira Türkiye'de Tüketiciler en çok 120 aylık vadeleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla konut kredisi son faiz oranları tüketiciyi memnun etmedi.

Zira 3 yıl önce konut kredisinde aylık faiz yüzde 0.60'lara kadar gerilerken, yıllık faiz ise yüzde 7 seviyelerine kadar düşmüştü. Merkez Bankası'nın indirim sürecine devam etmesi, küresel likidite bolluğunun etkisiyle bankaların finansmana erişimde sıkıntı yaşamaması ve hükümetin konut yardımının da devreye giriyor olması, faizlerin düşeceğine ilişkin beklentileri güçlendirdi.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINDA İKİNCİ İNDİRİM ŞART

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki indirimi sektörde memnuniyet yaratsa da yeterli bulunmadı. Uzmanlara göre konut sektörünün canlanması için ikinci bir indirim şart. Uzmanlara göre faizlerin yüzde 0,70'lere inmesi halinde vatandaşlar konut alımı için harekete geçecek.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, beklenen ve istenilenin henüz olmadığını belirterek, "Mesela 0-24 ay için verilen kredi faiz oranı 0,80 bandına inmiş olsa da, bu oran vatandaşın bir işine yaramıyor. Konut kredisi kullanacak tüketici minimum 5-10 yıl vadeyi tercih ediyor. 10 yıl vade oranı ise en düşük 0,95 seviyelerinde ve hala çok yüksek. Bu rakam yıllık hesap edildiğinde yüzde 11,5'lara denk geliyor. Ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısı yıllık faizin yüzde 9'lara çekilmesi yönündeydi. Bu rakamı aylık düşünürsek yüzde 0,70'lere denk gelir." dedi.

EMLAK KONUT KAMPANYAYI 4 AY UZATTI

Konut kredisi faiz oranlarının indirilmesinde öncülük eden Emlak Konut GYO, Ağustos ayında başlattığı 1 aylık tarihi kampanyayı 4 ay daha uzattı. Geçmişe dönük borçların kapatılması için başlatılan yüzde 20 indirim seçeneği ise 30 Eylül’e kadar sürecek. 25 günde 2 bin 200 bağımsız bölüm satılan Emlak Konut projelerinde 1 milyar 450 milyonluk ciro yapıldı. Kampanyayla yüzde 0.7 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev almak mümkün.

HANGİ PROJELERİ KAPSIYOR?

Emlak Konut tarafından 30 projede 15 bin konutla başlatılan kampanyaya şu projeler dahil: Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları dükkânlar, Bahçekent Emlak Konutları Ofisler, Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları dükkânlar, Başakşehir Merkez Çarşı, Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent dükkânlar, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir dükkânlar, Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1-2, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent.

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA MALİYET KALEMLERİ NELERDİR?

Kredi hesaplama programı kullanılarak yapılan konut kredisi maliyetlerini detaylı olarak inceleyelim.

Dosya Masrafı: Genellikle krediye söz konusu olan kredi miktarının % 5’i kadardır. Buna göre 10.000 TL kredinin % 5’i olan 50 lira kadardır.

Ekspertiz Ücreti: Burada satın almak istediğiniz konutların değerleri bazı uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu ücret bazı bankalarda sabit olmakla birlikte bazı bankalarda ise kredi tutarı ile doğru orantılıdır. Genellikle 350 TL ile 650 TL arasında değişiklik gösteren bir bedeldir ve emlakcılar tarafından yapılabilmektedir.

Komisyon Bedeli: Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu tarafından alt ve üst limitleri belirlenmiş olan bir bedel olarak talep edilmektedir.

DASK: Devlet tarafından zorunlu hale getirilen DASK zorunlu deprem sigortası ile konutlarınızı belirli bir ödeme karşılığında güvence altına alıyorsunuz.

Hayat Sigortası: Son dönemlerde pek çok bankanın zorunlu kıldığı hayat sigortası ile kredinizin ödemesi sırasında vefat etmeniz durumunda kredinizin ödemesi sigorta şirketi tarafından yapılıyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ HESAPLAMASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kredi hesaplama programı ile sadece kredilere ödemeniz gereken faiz oranları değil, aynı zamanda diğer masrafların da hesaplanması söz konusu olacaktır. Burada kredi faiz oranları, dosya masrafları ve diğer masraflar ile hayat sigortası gibi masraflar hesaplanmaktadır.

Dosya Masrafları: Bankaların dosya açılışı ile ilgili talep ettikleri masraf giderleridir. Genellikle kredinin % 5’i oranında hesaplanmaktadır.

Hayat Sigortası: Genellikle son dönemlerde gündeme gelen hayat sigortaları pek çok banka tarafından zorunlu olarak yaptırılmaktadır. Burada asıl amaç krediyi kullanan bireyin hayatını kaybetmesi durumunda borcun ailesine kalmaması ve banka tarafından karşılanmasıdır. Hayat sigortaları pek çok sigorta acentası tarafından farklı ücretler karşılığında yapılmaktadır.

DEVLET DESTEĞİ BAŞLADI

Konut satın almak için tasarruf yapmak isteyenleri teşvik edecek 'konut hesabı' uygulaması bugün başlıyor. Konut satın almak için oluşturulan birikimlere yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sağlanacak. Söz konusu katkı 15 bin lirayı geçemeyecek. Devlet katkısı ödemesine hak kazanmak için gerekli şartların tamamını sağlayan Türk vatandaşlarının sisteme dahil olmak için nüfus cüzdanlarıyla Türkiye'de kurulu mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor. Bir kişinin sadece bir konut hesabı olabilecek. Ortak hesaplar, konut hesabı olarak değerlendirilmeyecek ve hesap bankalar arasında taşınamayacak. Türkiye'de ikâmet şartı olmadığı için yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da yardım alabilecek.

KONUT SEKTÖRÜNE BİR DESTEK DE TOKİ'DEN

Emlak konut GYO ve GYODER kampanyalarının ardından TOKİ'den de konut sektörüne nefes aldıracak bir kampanya geldi.
TOKİ'nin geleneksel "borcunu erken kapatana yüzde 20 indirim" kampanyası başladı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, indirim kampanyasıyla 113 bin alıcıyı konut ve işyeri sahibi yaptıklarını, bunların TOKİ'ye toplam 4.4 milyar lira ödediğini kaydetti. Dün başlayan kampanyadan yaklaşık 175 bin kişinin yararlanabileceğini bildirildi.

Kampanya başvuru tarihleri ve şarları neler?

Kampanyaya başvuruların 22 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında yapılacağını söyleyen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kampayaya katılabilmek için başvuru tarihi itibariyle TOKİ'ye ödemekle yükümlü olunan aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcun bulunmaması gerektiğini söyledi.

Kampanyadan, satışları 2013 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2013 yılı sonuna kadar başlamış konut ve işyerleri sahipleri yararlanabiliyor. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmedi.

TOKi'nin kampanyasındaki kredilerin faiz oranları

1-24 ay 25-48 ay 49-60 ay 61-120 ay
Ziraat Bankası (%) 0.80 0.89 0.90 0.95
Halk Bankası (%) 0.80 0.89 0.90 0.95

HALKBANK KONUT KREDİSİ'NDE MÜŞTERİLERE YÜZDE 20 TOKİ İNDİRİMİ

Halkbank, TOKİ taksit ödemelerini şubelerinden yapan müşterilerine, TOKİ’ye olan borçlarını yüzde 20 indirim fırsatı ile ödeyebilmeleri için ihtiyaç duydukları finansmanı sağlayacağını duyurdu.

Halkbank'ın sunmuş olduğu kredi seçenekleriyle, TOKİ’nin duyurduğu indirim kampanyası kapsamındaki Halkbank müşterileri, konut kredilerinde yüzde 0,80’den başlayan avantajlı faiz oranlarından yararlanabilecek. Ayrıca bu kampanyada işyeri kredileri için de finansman seçeneği sunacak.

Konut kredisi kullanacak olan müşterilerine 1-24 ay için yüzde 0,80, 25-48 ay için yüzde 0,89, 49-60 ay için yüzde 0,90 ve 61-120 ay için yüzde 0,95 gibi avantajlı faiz oranları sunan Halkbank’ın indirim kampanyası ile TOKİ’ye borcu olanlar yüzde 20 indirime ek olarak 120 aya kadar taksit imkanına kavuşuyor.

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.