Konut fiyatlarını düşürmek için yeni hamle! Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk'te canlı yayın konuğu oldu ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Bakan Kurum, fahiş artışların devam ettiği konut krizini çözmek için her türlü adımı atacaklarını belirterek, konut müjdesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geleceğini söyledi.

CNN Türk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarında normalleşme için gereken her türlü adımı atacaklarını söyledi.

Bakan Kurum, konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ettiklerine vurgu yaparak, “Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız bir paket açıkladılar 0,99 oranıyla 2 milyon liraya kadar ev alabilen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAK"

Kentsel dönüşümde projeleri yarım kalmış firmalara da destek paketi açıkladıklarını belirten Bakan Murat Kurum, "Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce Hazine Maliye Bakanlığımızla, Genel Merkezde Genel Başkan Yardımcımızla, ilgili bakanlıklarımızla birlikte vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkan sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

 

“YABANCILAR ALDI DİYE KONUT FİYATLARI ARTMIYOR"

Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon konut satıldığını, bunun 500 bininin yeni, 1 milyonunun da ikinci el konutlar olduğunu belirten Murat Kurum, "Son 5 yıla baktığımızda yılda 40-50 bin civarında yabancılar konut alıyor. Yani 1,5 milyon konutun yüzde 3'ü. Yabancıların almasıyla konut fiyatının artması aynı düzlemde değil. Yani yabancılar aldı diye konut fiyatları artmıyor" diye konuştu.

Konut fiyatlarını düşürmek için yeni hamle! Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek ile ilgili etiketler Murat Kurum Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konut fiyatları konut krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.