Yıldız Holding Haberleri

Yıldız Holding, Ülker'i de bünyesinde barındıran ticari kuruluş. Sabri Ülker tarafından kurulmuştur.

Yıldız Holdin'in internet sitesinde yer alan tarihçe bilgisi şu şekildedir:

1944: 

Yıldız Holding olarak yolculuğumuz; 1944 yılında, Ülker markasını taşıyan ilk pötibör bisküvinin imalatıyla başladı. Sabri Ülker’in Eminönü Nohutçu Han’da ağabeyi Asım Ülker ve üç çalışma arkadaşıyla birlikte ürettikleri bu bisküvi, kurumsal tarihimize ilk ürün olarak geçti.

 1948:

Topkapı Takkeci semtindeki Sağmacılar Köyü’nde bir bisküvi fabrikası kurduk. İmalathaneden bu fabrikaya geçişle, bisküvi üretim kapasitemizi önemli ölçüde artırdık.

 1965:

Döviz tahsisi çıkmasıyla birlikte modern üretim makineleriyle Topkapı Davutpaşa’daki fabrikayı kurduk. Bisküvi üretiminin çeşidinin artmasıyla dağıtım konusunda da yeni düzenlemeler yaptık. Anadolu’da perakendeci esnaftan siparişler alarak, ürünleri nakliye farkı almadan fabrika fiyatına ulaştırdık.

1970:

Bisküvi üretimini ilk kez İstanbul dışına taşıdık ve Ankara’da kurduğumuz Anadolu Gıda Şirketi ile üretime başladık. Anadolu Gıda’yı halka açık bir şirket olarak kurup o dönem için bir ilki gerçekleştirdik.

 1972:

Bisküvi fabrikasındaki bir hatta çikolatalı ürünlerin üretimine başladık.

 1974:

Topkapı Davutpaşa'da bulunan bisküvi fabrikamızın yanında Ülker Çikolata Fabrikası’nı kurduk. Bisküvi çeşitlerinin yanına eklenen çikolata çeşitleri ile ürün gamımızı genişlettik.

2014 yılı biterken, globalleşme adına son büyük operasyonumuzu gerçekleştirdik. McVitie’s, Jacobs gibi dünyaca ünlü markalara sahip olan, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi İngiliz United Biscuits’i bünyemize kattık. Bu işlemle dünyanın üç numaralı bisküvi şirketi konumuna yükseldik.

Ülker tam 70 yaşında! 70 yıl önce Pötibör ile başlayan yolculuğumuz 7’den 70’e herkesin aklında kalan ve damağına hitap eden 300 markayla devam ediyor. 20 Kasım’da tüm çalışanlarımız, tüketicilerimiz, müşterilerimiz ve Ülker severlerle kutladığımız günü geleneksel hale getirerek, herkes için mutlu anları çoğaltmak için “mutlu et mutlu ol” günü ilan ettik. Nice mutlu yıllara Ülker!

İkonik markalarımız Godiva, United Biscuits ve Ülker'i pladis çatısı altında birleştirdik ve global yolculuğumuza emin adımlarla devam ettik.

Şok Marketler A.Ş, son 10 yılın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirdi ve 18 Mayıs 2018 itibariyle SOKM koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.