Yemin Haberleri

YEMİN DİZİSİ

Biri yeminle o evlilikte kalmaya, diğeri kaçmaya niyetli iki genç… Birbirlerinden taban tabana zıt olan Reyhan ve Emir’in zorlu, yeminli aşk hikayesi yakında Kanal 7 izleyicisiyle buluşacak. Reyhan ve Emir, farklı şartlarda dünyaya gelen ve birbirinden çok farklı ailelerde büyüyen iki gençtir. Siyah ve beyaz kadar farklı olan Reyhan ve Emir’i bir araya getiren kader, ikilinin hayatını bir Yemin’le ortak eder. Zengin bir ailede sorumluluk nedir bilmeden büyüyen Emir’in hayatı, babasının kendisine sormadan evlendirdiği Reyhan ile değişir.

Bu iki gencin tek ortak noktası ise ettikleri ‘Yemin’dir. Başına buyruk oğlu Emir’i uslandırmak, doğuştan engelli kızı Suna’yı emanet edebileceği güvenilir bir kişi olarak gördüğü Reyhan’ı İstanbul’a gelin getiren Hikmet Bey’in, doğru bir kadar verdiği zamanla anlaşılacaktır. Çocukluğundan beri babasına kendini ispat etmeye çalışan Emir, Reyhan ile evliliğe zorlanmasına çok sinir olur. Hikmet Bey’e duyduğu öfkeyi Reyhan’dan çıkarmaya kararlı olan Emir, evlendiği ilk gecenin sabahında bir daha karısına dokunmayacağına dair yemin eder.

Bu zoraki evliliğe tek karşı çıkan Emir değildir. Reyhan da ilk öğrendiğinde, Emir ile evlenmeyi istemez. Ancak babası gibi sevdiği Hikmet Bey’in, sayılı günleri kaldığını öğrenen Reyhan, ona söz verdiği gibi Emir ile evlenmeyi kabul eder. Anne ve babasız büyüyen Reyhan, Emir ile evlendikten sonra yaşadığı tüm sorunları içine atar ve babası yerine koyduğu Hikmet Bey’e ettiği Yemin’i hatırlar. Reyhan’ın en büyük imtihanlarından biri de Hikmet Bey’in gösteriş meraklısı ve öz kızı engelli diye utanan karısı Cavidan olacaktır.

İlk bakışta imkansız gibi görünen Emir ve Rayhan’ın evlilikleri zamanla değişime uğrayacak ve ikisi de aradıkları gerçek aşkı birbirlerinde bulacaktır. Emir, direnmenin daha güçlü bir aşka sebep olduğunu zamanla öğrenecektir. Bu süreçte Reyhan’ın kırılan kalbi, geçtiği zorlu aşk sınavı da izleyicileri derinden etkileyecek. Bir yandan Emir’e kızarken, bir yandan da Reyhan ve Emir’in birbirlerine âşık olacakları günü iple çekecektir. Nasıl gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman varsa, Reyhan ile Emir’in gerçek bir vuslata ermesi için de tüm engelleri aşması gerekmektedir.