Unai Emery Haberleri

Unai Emery Etxegoien kimdir?

Teknik adamlık hayatına 33 yaşında Lorca Deportiva takımında başlatan Emery, daha sonra 2 yıl boyunca İspanya'nın Almeria takımını çalıştırdı. Gösterdiği performansla Valencia'nın kapılarını araladı ve 2008 yılında Valencia'nın başına geçti.

4 boyunca Valencia'yı çalıştıran 46 yaşındaki teknik adam Valencia'nın başında 220 maça çıktı.

2012 yılında Spartak Moskova'nın teklifini kabul etti ve çok uzun sürmeyen Rusya macerası başladı. Spartak Moskova'nın başında sadece 6 ay kalan Emery, 2012-2013 devre arasında tarih yazacağı Sevilla'nın başına geçti.

Sevilla'nın başına geçtikten sonra 3 sene arka arkaya UEFA Kupası'nı kazandı ve zorlu İspanya Ligi'nş iki kere 5'inci bir kere de 7'nci bitirdi.

2016 yılının yaz döneminde Şampiyonlar Ligi'nde bir türlü istediği başarıyı yakalayamayan Paris Saint-Germain'in başına geçen tecrübeli isim PSG'de geçirdiği 2 senede 1 defa Fransa Ligi şampiyonu olmasına, 2 kez Fransa Lig Kupasını (Coupe de la Ligue) kazanmasına ve 2 kez de Fransa Kupası (Coupe de France) rağmen Şampiyonlar Ligi'nde istenen başarının elde edilememesinden ötürü 2018 yılında PSG ile yolları ayrıldı.

Unai Emery şimdilerde Arsene Wenger'le yolları ayrılan Arsenal için en ciddi teknik direktör adayı.