Türkiye Haberleri

Genel Bilgiler

Türkiye Cumhuriyeti; doğal güzellikleri, manzaraları, plajları, tarihi değerleri, gece hayatı ve yemek kültürü sayesinde her yıl milyonlarca turist ağırlamaktadır.

Avrupa’nın turizm açısından en gelişmiş ülkelerinden biridir.

Dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı da Türkiye’de yer almaktadır.

Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Çanakkale Boğazı ile birlikte Asya kıtasını Avrupa’dan ayırır. Bundan dolayı Türkiye konumundan dolayı önemli bir yere sahiptir.

Ülkenin başkenti Ankara’dır.

Resmi dil Türkçedir. Halk arasında konuşulan yerel diller de vardır.

Para birimi olarak Türk lirası kullanılmaktadır.

Lokasyon / Konum

Ülke topraklarının büyük bir kısmı Asya kıtasında yer alırken, küçük bir kısmı da Avrupa kıtasındadır. Kuzeybatısında Bulgaristan, batısında Yunanistan, kuzeydoğusunda Gürcistan, doğusunda Ermenistan, İran ve Nahçıvan, güneydoğusunda ise Irak ve Suriye ile komşudur. Güneyinde Akdeniz, batısında Ege Denizi, kuzeyinde ise Karadeniz bulunmaktadır.

En Çok Ziyaret Alan Şehirleri

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya

İklim / Hava Durumu

Bölgelere göre iklim de değişiklik göstermektedir. Ancak ülke genelinde ılıman bir iklim hakimdir. Karadeniz bölgesinde ılıman, güney ve Ege sahillerinde ise Akdeniz iklimi görülür. İç kesimlerde karasal ve kurak iklim görülürken, doğu bölgesinde sert dağ iklimi hakimdir.

Ne Zaman Gidilir

Her mevsim gidilebilir. Deniz tatili yapmak ve ülkeyi gezmek için gidecekseniz yaz aylarını seçmelisiniz. Ancak kayak yapmak ve karın tadını çıkarmak için gidecekseniz kış aylarını tercih edebilirsiniz.

Ülke Mutfağı / Ne Yenir Ne İçilir

Bölgelere göre değişiklik gösteren bir mutfağı vardır. Karadeniz mutfağı, güneydoğu mutfağı gibi birçok çeşitli yemek kültürü bulunmaktadır. Çorbalar, et ve sebze yemekleri, hamur işleri ve tatlılardan oluşmaktadır. İçecek olarak çay ve Türk kahvesinin önemli bir yeri vardır.