Johnny Depp

John Christopher "Johnny" Depp II (d. 9 Haziran 1963) Amerikalı oyuncu, yapımcı ve müzisyendir.

Annesinin 12 yaşında hediye ettiği gitarla garage rock türü müzikler çalmaya başladı. 15 yaşında bir rock müzisyeni olmak umuduyla okulu bıraktı. Aynı sene anne ve babası boşanmış, bu durum kendisine zarar vermeye başlamıştı.

The Kids adlı müzik grubuyla çalmaya başladı. Grubun basçı ve vokalistinin kız kardeşi Lori Anne Allison ile 24 Aralık 1983'te evlendi. "Six Gun Method" adını almış grup Depp'in evliliği ile ilgili sorunları nedeniyle stüdyoya giremeden dağıldı. Los Angeles'da eşinin yardımıyla Nicolas Cage ile tanıştı ve ilk filmi Elm Sokağı Kâbusu'nda 1984 yılında oynama şansı buldu.

7 Mart 1986 yılında ise Lori Anne Allison'dan boşandı. İlk evliliğinden sonra Kate Moss ve Winona Ryder gibi ünlü isimlerle beraber olmuştur. Sevgilisi Winona Ryder'ın adını koluna Winona Forever olarak dövme yaptıran sanatçı dövmeyi ayrıldıklarında "sonsuza kadar şarapçı" anlamına gelen "Wino Forever" haline getirdi.

Özel hayatı
14 Haziran 1998 tarihinde Vanessa Paradis ile ilişkisi başlamıştır. Çift, 2012 yılında ayrıldıklarını açıklamıştır.
Depp, Robin Williams'ın 1998 yapımı Patch Adams filminde canlandırdığı "Hastane-Palyaçosu" tiplemesine gönderme yaparak, Halk Düşmanları adlı filminin tanıtımı için gittiği İngiltere‘de, "Karayip Korsanları" film serisinin kült figürü Kaptan Jack Sparrow‘un kostümünü giyerek Londra'da bulunan Great Ormond Street Hastanesi'nin çalışanlarını ve hasta çocukları ziyaret edip, klinikte hasta çocuklarla uzun süre yakından ilgilendi.

Depp, Böbrek yetmezliği sıkıntısı çeken kızı Lily-Rose Melody'nin, 2007 yılında başarılı bir şekilde tedavi edilmesinden dolayı Great Ormond Street Hastanesi'ne 1 milyon Euro bağışta bulunmuştu.
Eşi Amber Heard, Depp'in annesinin ölümünün üzerinden henüz birkaç gün geçmişken Depp'e boşanma davası açmış, alkollü olduğu zaman Johnny Depp şarap şişesi ile evdeki eşyayı kırıp ve Amber Heard yüzüne cep telefonu fırlattığını iddia etmiştir.

Filmografi
1984 Elm Sokağı Kâbusu Glen Lantz
1985 Private Resort Jack Marshall
1986 Slow Burn Donnie Fleischer
Müfreze Jack Lerner
1990 Cry-Baby Wade "Cry-Baby" Walker
Makas Eller Edward Scissorhands
1991 Freddy's Dead: The Final Nightmare Teen on TV
1993 Benny & Joon Sam
Gilbert'in Hayalleri Gilbert Grape
Arizona Dream Axel Blackmar

1994 Ed Wood Edward D. Wood, Jr.
1995 Don Juan DeMarco Don Juan/John R. DeMarco
Ölü Adam William Blake
Nick of Time Gene Watson
1996 Cannes Man Kendisi
1997 Köstebek Donnie Brasco/Joseph D. Pistone
The Brave Raphael
1998 Vegas'ta Korku ve Nefret Raoul Duke
L.A. Without a Map Kendisi/William Blake

1999 Dokuzuncu Kapı Dean Corso
Hayalet Süvari Ichabod Crane
Astronotun Karısı Spencer Armacost
2000 Çikolata Roux
Before Night Falls Lt. Victor, Bon Bon
2001 Beyaz Şeytan George Jung
Erkeğin Gözyaşları Cesar
From Hell Frederick Abberline
2003 Bir Zamanlar Meksika'da Sheldon Sands
Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti Kaptan Jack Sparrow

2004 Happily Ever After L'inconnu
Gizli Pencere Mort Rainey
Düşler Ülkesi James M. Barrie
The Libertine John Wilmot, II. Earl of Rochester
2005 Charlie'nin Çikolata Fabrikası Willy Wonka
Ölü Gelin Victor Van Dort Seslendirme
2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı Kaptan Jack Sparrow
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu