Gökhan Gönül Haberleri

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN FUTBOL KARİYERİ

Gökhan Gönül Samsun'da doğmasına rağmen 6 yaşındayken Bursa'ya taşındı. Futbolla tanışması ise ağabeyleri sayesinde Bursa Yolspor'a yazılmasıyla başladı. Başlangıçta kaleci olarak görev yapsa da daha sonraki günlerde farklı pozisyonlarda oynamaya başladı. Net bir pozisyonu olmayan Gökhan Gönül bu yaşlarda kalecilik dışında neredeyse her pozisyonda görev aldı. 13 yaşında Bursa Yolspor'un hem A Takımı'nda hem de 14-16 yaş arası takımında oynamaya başladı. Genç takımda orta saha, A Takım'da ise forvet pozisyonunda görev yaptı. Daha sonra Bursaspor ile yaptıkları maçta ön libero oynamasına rağmen 3 gol attı ve Bursaspor'un dikkatini çekti. Bursaspor Gökhan Gönül'ü istedi fakat genç oyuncu arkadaşlarının Bursaspor'a gittiğini ve başarılı olamadıklarını gördüğü için Bursa Yolspor'da devam etme kararı aldı. Fakat daha sonra Galatasaray ve Gençlerbirliği tarafından istendi ve tercihini Gençlerbirliği'nden yana kullandı.

2002 yılında Gençlerbirliği'ne 3 yıllık imza attı fakat A Takıma çıkamadan PAF takıma gönderildi.Go¨khan Go¨nu¨l Genc¸lerbirligˆi OFTAS¸1 sezon PAF takımda oynadıktan sonra 3. Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği OFTAŞ takımına kiralandı. 2003-2004 sezonunda 27 maça çıkan Gökhan Gönül 5 gol attı ve takımının bir üst lige çıkmasında önemli bir rol aldı. Sezon sonunda Gençlerbirliği OFTAŞ Gökhan Gönül'ü transfer etti. Gençlerbirliği OFTAŞ takımının futbolcusu olarak yine başarılı bir performans ortaya koydu ve bir kez daha bir üst lige çıkma başarısını gösterdi. Bonservisi tekrardan yer değiştirerek Gençlerbirliği'ne geçti fakat sakatlık sebebiyle istediği şansı bulamadı. Sezon ortasında Gençlerbirliği OFTAŞ'a ikinci kez kiralandı. 2005-2006 yılını kiralık tamamladıktan sonra, 2006-2007 sezonu için de Gençlerbirliği OFTAŞ'a kiralandı. PTT 1. Lig'de muhteşem bir performans gösteren Gökhan Gönül, ligin en iyi oyuncusu seçildi ve takımıyla Süper Lig'e çıktı. Böylelikle 4 sezonda 3 kez yükselme başarısı göstermiş oldu. Bu performansıyla büyük takımların dikkatini çekti ve 2007-2008 sezonu başında 3 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'deki ilk sezonunda mükemmel bir performans gösterdi ve kulüp tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan takımın sağ bekinde yer aldı. İlk sezondaki oyunuyla Go¨khan Go¨nu¨l Fenerbahc¸ebirçok otoriteyi etkiledi ve Türk Cafu lakabını aldı. 2007 yılında Fenerbahçe'ye katılmasına rağmen ilk lig şampiyonluğunu 2011 yılında kazandı. Daha sonra 2012 yılında Fenerbahçe'nin 28 yıldır hasret kaldığı Türkiye Kupası'nı kazandı. 2013 yılında bu başarıyı tekrarlayan Gökhan Gönül, 2013-2014 sezonunda ise Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takım ile Türkiye Ligi şampiyonluğunu yaşadı. 2015-2016 sezonunda kontratı biten Gökhan Gönül sezon sonunda hangi takım ile anlaşacağı merakla beklenmektedir. 9 sezon Fenerbahçe forması giyen Gökhan Gönül çıktığı 330 maçta 12 gol atma başarısını gösterdi.

GÖKHAN GÖNÜL MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Gökhan Gönül ilk kez Milli Takım formasını 17 Kasım 2007 tarihinde çok önemli bir maçta Norveç'e karşı çıktı. İlk maçında 1 asist yapma başarısını da gösterdi. 2008 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin en önemli oyuncularından biri olması beklenirken yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkartıldı. Gökhan Gönül Türkiye Milli Takımı ile ilk ve tek golünü 2011 yılında Avusturya'ya karşı attı. Şu ana kadar Türkiye takımıyla 52 maça çıkmıştır.