çikolata Haberleri

Çikolata hiç kuşkusuz dünyanın en sevilen yiyeceklerinden biridir. Var oluşu milattan önceki çağlara dayanan çikolata her dönemde en popüler yiyecekler arasında yer almıştır. Vücutta uyandırdığı mutluluk hissi sayesinde en depresif, en bunalımlı anlarda en yakın arkadaşımız olmuştur. Yüksek yağ ve kalori oranı yüzünden ciltte oluşturacağı sivilcelere, aldıracağı fazla kiloları umursamadan kalıp kalıp yemişizdir. Gerçek çikolata %100 kakao içermelidir.

Kaliteli ve usulüne göre yapılmış bir çikolatanın tadına doyulmaz, yedikçe yemek ister insan. Ancak kalitesiz malzemelerle yapılmış bir çikolata damakta çok kötü bir tat bırakır. Çikolata, tropik iklimlere has bir ağaç olan kakao ağacından oluşturulur ve içerisine fındık, fıstık gibi malzemeler de eklenerek çeşitlendirilir.

Enerji bakımından oldukça yüksek bir besin maddesi olmasına rağmen fazla tüketildiğinde kilo yaparak çeşitli hastalıkların oluşmasına neden olur. Köklü bir geçmişe sahip olan çikolatanın milattan önceki dönemde, tahminen Maya kavmi tarafından keşfedildiği düşünülmektedir.