Black Mirror Haberleri

Black Mirror, İngiliz Channel 4 kanalında yayınına 2011 tarihinde başlayan dizidir. Kazandığı başarı ve popülaritesi sonrasında 2015 yılında Amerikan Netflix tarafından yayın hakları satın alınmıştır. 2016 itibarıyla bu yeni yayın ağı üzerinden sunulacaktır. Dizinin yapımcılığını Barney Reisz, yönetici yapımcı görevlerini ise Charlie Brooker ve Annabel Jones yürütmektedir.

Dizinin kazandığı başarı sonrasında ünlü bilim kurgu yazarı Stephen King beğenisini ifade etmiş; oyuncu Robert Downey, Jr. ise "The Entire History of You" adlı bölümü film olarak çekmeyi düşündüğünü açıklamıştır.

KONU

Modern toplumun ve bu toplum içindeki bireyin sorunlarını, yeni teknolojilerin getirdiklerini ve mevcut dünya düzenindeki siyaset, medya, sanat ilişkilerini yer yer hiciv ile yer yer de bilim kurgu ögelerine başvurarak yorumlamaktadır. Dizinin yapımcısı Charlie Brooker dizi hakkında "Her bölüm farklı oyuncu kadrosu, farklı mekan ve hatta farklı gerçeklik algısına sahip; fakat hepsi hem günümüzdeki yaşam tarzımız hem de hoyrat isek 10 dakika içerisinde yaşayabileceğimiz şeyler hakkında" demiştir.

BÖLÜMLER

Channel 4 kanalında yayınına 2011 tarihinde başlayan dizidir. Kazandığı başarı ve popülaritesi sonrasında 2015 yılında Amerikan Netflix 2011 ve 2013 yıllarında Channel 4'te yazınlanan dizinin üçer bölümden toplam 6 bölümü yayınlanmıştır. Bu bölümlere 2014 yılında hazırlanan ve Aralık ayında yayınlanan yılbaşı özel bölümü eklenmiştir. Böylece 2011-2014 tarihleri arası dizinin yedi bölümü yayınlanmıştır. Oysaki Amerikan Netflix'in dizinin haklarını alması sonrasında 2016 yılında yayınlanması beklenen yeni sezonun 12 bölümden oluşacağı ilan edilmiştir. Fakat Netflix 2016 Temmuz'unda yaptığı açıklamayla yeni sezonun ilk altı bölümünün 21 Ekim 2016'da yayın platformunda olacağını açıklamıştır.[6] Üçüncü sezonda hem kamera arkasında hem de oyuncular arasında tanınmış isimlerin yer alacağı açıklanmıştır.