Kontrolü kaybetti: Biden'ın fikirleri, Biden'ın fikirlerine karşı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senatör Joe Biden ile çelişiyor. ABD liderinin kafasının ne kadar karışık olduğunu en iyi anlatan örnek, Afganistan hakkında söyledikleri. '2006'da ulus inşasının alternatifi kaostur. Bu kaosun Afganistan'da tekrar olmasından korkuyorum.' diyen ABD başkanı, 2021'de Afganistan'dan amatör ve hatalarla dolu çekilme sürecinin ardından 'Afganistan'daki görevimiz asla ulus inşası değildi. Afganistan'da kaos kaçınılmazdı.' dedi.

2006: Senatör Biden: "Ulus inşasının alternatifi kaostur. Bu kaosun Afganistan'da tekrar olmasından korkuyorum."

2021: Başkan Biden: "Afganistan'daki görevimiz asla ulus inşası değildi. Afganisan'da kaos kaçınılmazdı.' (Afganistan'daki kaotik çekilmenin ardından gelen basın açıklaması)

 

BİDEN, BİDEN İLE ÇELİŞİYOR

Biden, 2006'da, senatörken hedefindeki ülkelerde gerçekleştirilecek ulus inşasını destekliyor ve seviyordu.

Fakat geçtiğimiz gün, daha önce dediklerine taban tabana zıt bir açıklama yaptı.

2006'daki videoda göründüğü üzere, Afganistan'ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de haklı olarak kendisini kuşkuyla dinliyor.

Ayrıca Biden'ın sağ omzunun üzerinde görünen, Türkiye'ye sözde müttefik demesiyle ünlenen bugünün ABD Dışişleri Bakanı, genç Anthony Blinken da gözden kaçmadı.

 

Kaynak: Hermes

Kontrolü kaybetti: Biden'ın fikirleri, Biden'ın fikirlerine karşı! ile ilgili etiketler Afganistan biden senatör eski gençlik 2006 2021 çelişki fikir ters

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.