Konsantrasyon ne demek? TDK Konsantrasyon ne anlama geliyor?

Dilimize birçok dilden kelime geçmiştir. Fransızca, İtalyanca ve Latince dillerinden Türkçe'ye geçen kelimelerden birisi de konsantrasyon'dur. Fransızca kökenli olan konsantrasyon ne anlama geliyor? Dikkati bir noktada toplayabilme yetisi olarak bilinen Konsantrasyon Türk Dil Kurumu internet sitesinde açıklanmıştır.

Özellikle öğrencilerde eksikliği hissedilen ve sporcuların yarışmalarda oldukça ihtiyaç duyduğu konsantrasyon kelime olarak da merak edilen kavramlardandır. Çağımızda ortak bir sorun haline gelen konsantrasyon ne anlama geliyor?

KONSANTRASYON NE DEMEK?

Konsantrasyon, dikkati bir noktada toplayabilme yetisidir. Dış dünyadan soyutlanıp, sadece ilgilenilen konuya odaklanma olarak da tanımlayabiliriz.

tam konsantreye örnek:
bir kaplanın, ceylanlara sinsi sinsi yaklaşırkenki hareketleri. ön ayağı havada yarım dakika beklemesi.

kötü konsantreye örnek:
öss'ye girmiş gencin sınav ortasında, yoldan geçen arabanın kornasından markasını tahmin etmeye çalışması.

Konsantrasyon ne demek? TDK Konsantrasyon ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu konsantrasyon ne demek konsantrasyon ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.