Kongre'de insanlar öldü, onlar eğlence derdinde

Lady Gaga ve Jennifer Lopez, 20 Ocak'ta Başkanlık görevini Donald Trump'tan devralacak Joe Biden'ın göreve başlama töreninde sahne alacak. ABD'deki kongre baskınında hayatını yitiren 5 kişinin ardından alınan bu konser kararı tepkilere neden oldu.

ABD'de olaylı geçen seçimlerin ardından başkan seçilen Joe Biden, 20 Ocak'ta görevi Donald Trump'tan devralacak.

Geçen hafta 5 işinin hayatını kaybettiği Kongre binasının batı cephesinde düzenlenecek görevi devralma töreninde ünlü isimler de yer alacak.

LADY GAGA ULUSAL MARŞI OKUYACAK

Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris'in yemin ederek göreve başlayacağı törende Oscar ödüllü şarkıcı Lady Gaga'nın ulusal marşı okuması planlanıyor.

JENNIFER LOPEZ DE SAHNE ALACAK

Seçim süresince Joe Biden'a desteğini her fırsatta dile getiren Jennifer Lopez'in de yemin töreninde sahne alacağı belirtiliyor.

The Hill'de yer alan habere göre: konuya ilişkin açıklamada bulunan Başkanlık Yemin Töreni Komitesi CEO'su Tony Allen, "Sanatçılar harika milletimizin büyük çeşitliliğini temsil ediyor" diyerek yemin töreni kutlaması geleneğine yardımcı olacaklarını belirtti.

Öte yandan ABD'nin yeni Başkanı Joe Biden'ın yemin edeceği 20 Ocak günü çok sayıda ünlü isim televizyonlardan canlı yayın yapacak.

Tom Hanks'in sunuculuğunu yapacağı programda Jon Bon Jovi, Justin Timberlake, Demi Lovato gibi isimler de yer alacak.

TEPKİ ÇEKTİLER

5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre binasında yapılacak eğlence bazı kesimlerin tepkisini çekti.

NE OLMUŞTU?

ABD'de Donald Trump'ın başkanlık yarışını Joe Biden'a kaptırmasının ardından başlayan kaos giderek büyümüştü. Seçim sonuçlarını kabullenmekte zorlanan ve birçok eyalette sonuçlara itiraz eden Donald Trump, destekçilerini kışkırtan açıklamalarda bulunarak gerilimi tırmandırmıştı.

Son olarak Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada destekçilerini Kongre binasına yönlendiren Donald Trump, ABD tarihinde görülmemiş bir karmaşanın yaşanmasına sebep olmuştu.

Beyaz Saray yakınında yaptığı konuşmayla destekçilerini yönlendiren ve Kongre baskınında 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren Donald Trump daha sonra o kişilerin yargılanması gerektiğini belirtti.

Kongre'de insanlar öldü, onlar eğlence derdinde ile ilgili etiketler Lady Gaga Jennifer Lopez Konser Joe Biden kongre
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.