Konak halkına 'foseptik' cezası

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Göztepe semtine yapılmak istenen foseptik çukuru, vatandaşların tepkisini çekti. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Altyapı İzmir'de gerçekten bitik." diyerek tepki gösteren Konaklılar, bu uygulamanın bir 'cezalandırma' olduğunu savundu. Vatandaşlar, altyapı için kalıcı çözümler üretilmesini talep etti.

Sel felaketi sonrasında İzmir'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayetlerini ileten Göztepe semt sakinleri "Altyapı İzmir'de gerçekten bitik. Bir vatandaş ve esnaf olarak canım yandı bununla ilgili sizden rica ediyorum. Burada 35 senedir CHP var. Lütfen bu altyapıyı düzeltin" diyerek tepkilerini dile getirmişti.

Vatandaşlar bu kez de semtin ortasında yapılan foseptik çukuruna karşı ayaklandı. Böylesine bir çukurun hiçbir kent merkezinde olmadığını savunan vatandaşlar, inşaatın durdurulmasını talep etti.

Konak halkına 'foseptik' cezası

Konak Belediyesinin duyarsızlığına sitem eden vatandaşlar, belediyeyi defalarca aradıklarını fakat çözüm bulamadıklarını söylediler.

"BELEDİYE VATANDAŞI CEZALANDIRIYOR"

Konuyla ilgili bölgeyi ziyaret eden AK Parti Konak İlçe Başkanı M. Sait Başdaş, “Bu bölge Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi diye belediye tarafından cezalandırıyor. Başka bir açıklaması yok bunun." dedi.

Halktan intikam alınmayacağını, hizmet edileceğini vurgulayan Başdaş,  "Köylerde bile artık böyle ilkel çözümler yok. Ayrıca Konak Belediye Başkanımız üç maymunu oynuyor. Sayın Abdül Batur, kendi belediye binanızda çatlaklar olunca apar topar boşaltıp yıktınız. Peki burada insanların evleri sarsılıyor, binalarda çatlaklar var, evlerine girmeye korkuyorlar. Aynı partiden olan büyükşehir belediye başkanıza çıkıp bu ayıbı neden durdurmuyorsunuz? Hangi yüzle bir daha buralara geleceksiniz çok merak ediyorum” diye konuştu.

Konak halkına 'foseptik' cezası ile ilgili etiketler İzmir CHP Kemal Kılıçdaroğlu Konak Göztepe
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.