Kömür tozu ilçeye kabus gibi çöktü: Kimse camlarını açamıyor!

Kocaeli'de Dilovası'ndaki Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nde  depolanan kömürlerin tozu tüm ilçeyi kapladı. Rüzgarla toz bulutu gibi ilçenin üzerini kaplayan kömür tozları ilçenin kabusu haline geldi. Bu olay sonrası kaldırılacağı bildirilen Kömürcüler OSB'nin bir an önce belirtilen yere alınmasını istedi.

Kocaeli'de bulunan Dilovası'ndaki Kömürcüler OSB'de depolanan kömürlerin tozları, rüzgarın etkisiyle havaya dağılarak bölge halkının sağlığını da olumsuz etkiledi.

TOZ BULUTU KAMERADA

İlçenin üzerini kaplayan toz bulutunu cep telefonlarının kamerasıyla görüntüleyenler, daha önce yetkililerce bölgeden kaldırılacağı bildirilen Kömürcüler OSB'nin bir an önce taşınmasını istediklerini söyledi. Evlerinin bahçesinde oturamadıklarını, pencerelerini açamadıklarını söyleyen bölge halkı, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Kömürcüler OSB'nin hava sirkülasyonuna açık yerde olduğunu belirtenler, her rüzgarda aynı sorunu yaşadıklarını ayrıca yağmurda tozların dere sularına karışarak, kirliliğe yol açtığını söyledi.

Kömür tozu ilçeye kabus gibi çöktü: Kimse camlarını açamıyor!

"ÇOCUKLARIM VE EŞİM ASTIM HASTASI OLDU"

Bölgede berberlik yapan Ferhat Ermiş, "Ben yaklaşık 30 yıldır Dilovası'nda ikamet ediyorum. Kömürcülerin olduğu mahallede oturuyorum. 3 çocuğum var. Onlar astım hastası, eşim astım hastası. Eşim benimle evlendikten sonra astım oluştu. Bahçemiz var. Orada eskiden kahvaltı yapıyorduk, yemek yiyorduk. Şu an yapamıyoruz. Biz bunu CİMER'e bildirdik. Yetkililer geldi, ölçüm yaptılar. Mahallede kömür tozundan yaşayamıyoruz çünkü bahçede otururken rüzgar çıktığı zaman durulmuyor" dedi.

Kömür tozu ilçeye kabus gibi çöktü: Kimse camlarını açamıyor! - Resim : 2

Kömür tozu ilçeye kabus gibi çöktü: Kimse camlarını açamıyor! ile ilgili etiketler Kocaeli Kömür Sanayi kömür tozu ilçe

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.