Komünist başkandan 'regl izni' açıklaması!

Belediyede geçtiğimiz hafta alınan kadın çalışanlara 1 gün regl izni kararını değerlendiren Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Benim kararım değil. Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun kararı. Talimat olarak görüyoruz" dedi.

Tunceli'de önceki yerel seçimlerde Ovacık Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanan ve sonraki dönem Tunceli Belediye Başkanlığını kazanan 'Komünist Başkan' Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediyesi'nde alınan "Kadın çalışanlara regl izni" kararını değerlendirdi. 

"BENİM KARARIM DEĞİL"

Milliyet gazetesinden Ceyda Ulukaya, yaptığı röportajda bu kararı Maçoğlu'na sordu. Maçoğlu, kararı kendisinin almadığını dile getirirken Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nu işaret etti.

Komünist başkandan 'regl izni' açıklaması!

Milliyet'ten Ceyda Ulukaya'nın "Kadınların kararını tartışmaya açmam" başlığıyla yayımlanan röportajın ilgili kısmı şu şekilde:

-Sizi Ovacık'taki kooperatifle tanıyoruz ama şimdi de regl izni geldi. Bu karar nasıl alındı?

-Aslında üretim meselesinden başlarken, tüm canlıların eşit şekilde yararlanacağı gıda üretimini hedeflemiştik. Bu da, kadına, erkeğe, hayvana, bitkiye, canlı olan her şeye hizmet. Bu hizmet, sosyalist bir anlayışın ürünü. Yerel yönetimlerin buradaki rolü, birlikte emek veren insanların yönetimde söz sahibi olabilmesini getirir. Regl izni de, belediye meclislerimizden Kadın Meclisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun aldığı bir karar. Benim aldığım bir karar değil. Direkt talimat olarak görüyoruz onların aldığı kararı. Tartışmaya bile açmıyoruz. Kararı aldıklarında ben Londra'daydım zaten. Karar alındı ve bildirildi, bu kadar.

Komünist başkandan 'regl izni' açıklaması! ile ilgili etiketler Tunceli Fatih Mehmet Maçoğlu regl Belediye
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.