Komşuda elektrikler kesildi aşılar bozuldu

Son 12 yılın en sert kışının yaşandığı Yunanistan'da elektrik kesintileri nedeniyle bir çok bölge karanlığa gömüldü. Elektrik kesintileri nedeniyle Kovid-19 aşı çalışmaları da ağır darbe gördü. Elektrik olmadığı için birçok aşı merkezinde derin dondurucular çalışmadığı için aşıların bozulduğu bildirildi. Gelen bilgiye göre aşı merkezlerinde sadece 453 doz aşı kurtarılabildi.

Yunanistan son 12 yılın en sert kışını yaşıyor. Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Atina'da bir çok bölgede elektrik kesintileri yapılıyor.

Elverişsiz hava koşulları, koronavirüs aşı çalışmalarını da olumsuz etkilemiş durumda.

Yunanistan Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias, jeneratör yetersizliği nedeniyle aşı merkezlerindeki derin dondurucuların çalışmadığını ve çok sayıda aşının bozulduğunu söyledi.

Birçok bölgede ise hava koşulları nedeniyle insanların aşı merkezlerine ulaşamadığını ifade edildi.

Bu nedenle, bozulmadan kurtarılabilen aşıların, sırası gelenlere değil, tutuklulara ve sığınmacı kamplarında kalanlara yapıldığı ifade edildi.

Kikilias, yaklaşık 453 doz aşının kurtarılabildiğini açıkladı. Bozulan aşı miktarı konusunda ise bir bilgi verilmedi.

Komşuda elektrikler kesildi aşılar bozuldu ile ilgili etiketler Yunanistan Elektrik kış Sağlık Bakanı aşı Vasilis Kikilias
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.