Komşu kayıt alanındaki okullar tercih edilebilir mi? Komşu kayıt alanı nedir? LGS 2021

LGS 2021 sonuçları açıklandı. LGS tercihlerinin başlamasının ardından lise tercihlerini yapan öğrenciler komşu kayıt alanındaki okullar tercih edilebilir mi araştırmasına başladı. Komşu kayıt alanı nedir?

Liselere Geçiş Sınavı 2021 sonuçları kısa bir süre önce belli oldu. Ardından LGS tercih dönemi başladı. Hayallerindeki liselerde okumak isteyen öğrenciler, üniversiteye geçiş için önemli adımlardan biri olan lise eğitimi için en doğu okulu tercih etmek için araştırmalarını sürdürüyor.

KOMŞU KAYIT ALANINDAKİ OKULLAR TERCİH EDİLEBİLİR Mİ?

LGS TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI!

Tercih döneminin başlamasıyla birlikte ortaya çıkan komşu kayıt alanı ise öğrencilerin merak konusu oldu. Peki komşu kayıt alanı nedir?

Yerel yerleştirmek tercih ekranında yer alan okullar iki renge ayrıldı. Buna göre yeşil renk öğrencinin kendi ikamet alanını ifade ederken mavi renk komşu kayıt alanını ifade ediyor.

"Komşu kayıt alanı" öğrenci için ikamet adresine göre yer alan okulları belirtecek.

Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden "komşu kayıt alanındaki" öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de diğer kayıt alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.

Komşu kayıt alanındaki okullar tercih edilebilir mi? Komşu kayıt alanı nedir? LGS 2021 ile ilgili etiketler LGS komuş kayıt alanı nedir komşu kayıt alanındaki okullar tercih edilebilir mi
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.