Komşu hakları yasasına göre Tanem Sivar ve eşi polis koruması talep edebilir... / SuperHaber röportaj

Tanem Sivar-Edhem Dirvana çifti ile Bozburun’daki komşuları arasında yaşanan olaylar, önce sosyal medyada sonra da hem yazılı hem de görsel medyada büyük ses getirdi. Ünlü çiftin Django ve Pamuk isimli iki köpeği zehirlenerek öldürülmüştü. Çiftin iddiasına göre sorumlu komşuydu. Son olarak ise o komşunun çifte tüfekle ateş ettiği anların görüntüsü ortaya çıkmıştı...

Yaşananlar sonrasında can güvenliklerinden endişe eden ünlü çift İstanbul'a dönerken, olaya yönelik büyük tepki oluştu. Saldırgan komşu ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Peki böyle bir durumda neler yapılabilir?

Tapu ve Kadastrolular Derneği ikinci başkanı avukat Yasin Özkan,komşuları ile sıkıntı yaşayan ev sahipleri ile ilgili SuperHaber'e özel açıklamalarda bulundu;

yasAnozkan_1

YASİN BEY NEDİR BU KOMŞULUK HUKUKU?

Komşuluk hukuku medeni kanunumuzda düzenlenmiştir buna göre komşular birbirlerine rahatsız etmeyecek şekilde hal ve hareketlerde bulunmak ve davranmak zorundadır.

DAVAYI NEREYE AÇMALIYIZ?

Komşuluk hukukuna aykırı davranlarak komşuya ses gürültü koku veya onu rahatsız edecek hareketler ya da zarar verecek tehtit hakaret ve benzeri eylemlerde bulunması durumunda Bundan zarar gören komşu öncelikle medeni kanunun kendisine verdiği yetkileri kullanarak Sulh hukuk mahkemeleri nde komşuluk haklarına ilişkin dava açabilir.

Bu davalar ile öncelikle komşuya verilen rahatsızlığın giderilmesi devam ediyorsa durdurulması ve engellenmesi talep edilir ve mahkeme yapacağı yargılamanın sonucunda devam eden bir hukuk aykırılık veya rahatsızlık söz konusuysa durdurulması yönünde karar verir.Aynı zamanda komşusunun bahsedilen davranışlarından zarar gören kişi zararların giderilmesi talebi ile maddi tazminat Manevi tazminat davası da açabilir.

YAPILAN DAVRANIŞ SUÇ TEŞKİL EDİYORSA,KİŞİ NE YAPMALIDIR?

Komşunun yaptığı davranış aynı zamanda suç teşkil ediyorsa örneğin hakaret sövme silahla tehtit silahla ateş etme gibi bu durumda hukuk Mahkemesi nde dava açmaya ek olarak aynı zamanda savcılığa şikayette bulunarak kişinin cezalandırılması talep edilebilir devam eden bir tehtit varsa polis koruması da talep edilebilir.

resim2

SAVCILIK KOMŞU HAKLARI İLE İLGİLİ NELER YAPIYOR?

Örnek olayımızda sanık,Tanem Sivar olayında komşunun devam eden hakaret ettikleri söz konusu olduğundan Tanem Si var veya onun durumda olan herhangi bir kişi savcılığa başvurarak kendisine polis koruması da korumayı sağlayabilecektir.

YASALARIMIZ BU KONUDA NELERİ İÇERMEKTE?

Her ne kadar bizim kültürümüzde komşu komşunun külüne muhtaçtır diye bir atasözümüz olsada günümüzde komşular arası ilişkilerden çok büyük SORUNLAR çıkabilmektedir ölümle neticelenen olayda dahi olabilmektedir buna ilişkin Hukukumuzda çok geniş düzenlemeler vardır ve koruyucu hükümler bulunmaktadır bizim tavsiyemiz ateşin içine taa biri caiz ise parmağını sokmaktansa Masha kullanmak diye özetlenebilecek olan hukuk yoluna başvuru çözüm aramaktır Buda mümkündür.

komAu

Komşu hakları yasasına göre Tanem Sivar ve eşi polis koruması talep edebilir... / SuperHaber röportaj ile ilgili etiketler tanemsivar komşuhakları bozburun
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.