Komplo teorileri üretilmişti! Naci Görür'den Kağıthane depremi açıklaması: Özel bir anlam yüklemeyin!

Gece saatlerinde Kağıthane'de meydana gelen deprem ile ilgili 'ses' ve 'ABD savaş gemisi' iddiaları ortaya atılırken Prof. Dr Naci Görür konuya açıklık getirdi. "Bu depremler Kuzey Anadolu Fay Zonuna bağlı küçük küçük faylar üzerinde oluyor. Kağıthane depremi de öyle" diyen Görür, "Özel bir anlam yüklemeyin." ifadelerini kullandı.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, gece 03.15'te Kağıthane'de 3 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurmuştu.

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin duyurduğu İstanbul Kağıthane merkezli depreme ilişkin açıklama yaptı.

"KAĞITHANE'DE BİR DEPREM YOK" DEMİŞTİ

Görür "Arkadaşlar, benim kayıtlarımda dün olan Sıtma-Laçin/Çorum depreminden şu ana kadar Marmara (İstanbul) yöresinde sadece bir deprem var, o da 1,5 Kumburgaz fayında ve avcılar açıklarında. Olması çok doğal ve üzerinde durulması gereksiz. Öyle, karada ve Kağıthane’de bir deprem yok" dedi.

 

 

GÖRÜR: VERİLERE ULAŞTIM, ÖZÜR DİLERİM

Görür, daha sonra sosyal medyada yaptığı paylaşımda "Arkadaşlar, özür dilerim, Kağıthane deprem verisine ulaştım. Bu konuda düşüncemi biraz araştırdıktan sonra sizlerle paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

"KAĞITHANE DEPREMİNE ÖZEL ANLAM YÜKLEMEYİN"

Görür daha sonra yaptığı paylaşımlarda depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Görür, "Marmara Denizi dışında İstanbul’da karada daha önce de depremler oldu. Özellikle Tuzla, Pendik, Kartal hattında 4,0’e varan depremler oldu. Bu depremler Kuzey Anadolu Fay Zonuna bağlı küçük küçük faylar üzerinde oluyor. Kağıthane depremi de öyle. Bu tür faylar haritalanmamış olsa bile KAF boyunca olabilir. KAF zonunu sadece Marmara içerisinde dar bir zon olarak düşünmeyin. Kağıthane depremine bu açıdan bakın ve özel anlam yüklemeyin" dedi.

Görür ayrıca konuyu Prof. Celal Şengör ile de tartıştıklarını dile getirdi. 

 

 OKAN TÜYSÜZ: BU BÖLGEDE AKTİF BİR FAY YOK

Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bu bölgede depremin mümkün olmadığını belirten Okan Tüysüz, “Yer olarak da Kağıthane ve Seyrantepe arası bir yer olarak görünüyor. Bu bölgede aktif bir fay yok. O nedenle ya bu depremin yeri biraz yanlış verildi gibi geliyor bana ya da başka bir patlamayla ilişkili olabilir.” dedi.

 

‘HAARP’ GÜNDEM OLDU

Söz konusu ses için yetkililerden henüz herhangi bir açıklama gelmezken, ABD’nin iklimi değiştirme projesi ve deprem silahı olduğu iddia edilen ‘HAARP’ Twitter’da gündem oldu.

Komplo teorileri üretilmişti! Naci Görür'den Kağıthane depremi açıklaması: Özel bir anlam yüklemeyin! - Resim : 3

AMERİKAN SAVAŞ GEMİSİ İDDİASI

Vatandaşlar, İstanbul Boğazı’na demirleyen ABD gemisi USS Nitze’ye de dikkat çekti. Sosyal medyada, deprem ile ilişkilendirilen Amerikan savaş gemisi ve HAARP tartışma konusu oldu.

HAARP TEKNOLOJİSİYLE KOMPLO TEORİLERİ ÜRETİLİYOR

Türkiye’de deprem konusunda bilgi kirliliğine neden olan şehir efsanelerinin başında “HAARP” teknolojiyle ilgili komplo teorileri geliyor.

Komplo teorileri üretilmişti! Naci Görür'den Kağıthane depremi açıklaması: Özel bir anlam yüklemeyin! - Resim : 4

FİRARİ FETÖ'CÜ KİTAP YAZMIŞTI

Firari FETÖ’cü Aydoğan Vatandaş’ın ilk baskısı 2000 yılında yayımlanan ‘HAARP-Kıyamet Teknolojisi’ adlı kitabında, 17 Ağustos deprem felaketinin suni olarak HAARP teknolojisi ile tetiklendiği ortaya atılırken, bu tarihten sonra her depremden sonra HAARP teknolojisi uzman olmayan kişilerce gündeme getirilmeye başlandı.

Komplo teorileri üretilmişti! Naci Görür'den Kağıthane depremi açıklaması: Özel bir anlam yüklemeyin! ile ilgili etiketler deprem İstanbul Kağıthane
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.