Koltuğun üstündeki yastıklara ne denir? 14 Eylül Hadi akşam 20.30 sorusu! Yastığın diğer adı nedir?

Koltuğun üzerindeki yastıklara ve küçük yastıklara verilen ad vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Hadi yarışması herkes tarafından büyük ilgi görüyor. Uygulama yarışma öncesi sosyal medya hesabından bir soru ile ilgili ipucu veriyor. Peki koltuğun üstündeki yastıklara ne denir? Küçük yastıkların diğer adı nedir? 14 Eylül akşam 20.30 sorusunun ipucu nedir? Detaylar haberimizde...

Koltuğun üstündeki yastıklara ne denir? Son zamanların ön plana çıkan uygulamalardan biri ise Hadi. Pek çok kullanıcı uygulamaya giriyor. Hadi sosyal medya hesabında yarışma ile ilgili ipucu paylaşıyor. Peki koltuğun üstündeki yastıklara ne denir? Küçük yastıkların diğer adı nedir? 14 Eylül akşam 20.30 Hadi sorusunun ipucu nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Koltuğun üstündeki yastıklara ne denir? 14 Eylül Hadi akşam 20.30 sorusu! Yastığın diğer adı nedir?

Küçük yastıklara verilen kırlent adı, Fransızca'daki Guirlande sözcüğünden geliyor. Çiçekli süslerin genel adı anlamını taşıyor. Fransızca sözcüğün kaynağı da saç örgüsü gibi yapılara İtalyanca'da "Ghirlanda" denilmesidir.

TDK'ya göre kırlentin iki tanımı vardır; 1. Çiçek veya yaprak işlemeli süs. 2. İşlemeli veya işlemesiz bir tür küçük yastık.

Kırlent başın altına koymak veya sırtı dayamak için kullanılan içi yün, pamuk, kuş tüyü, ot vb. ile doldurulmuş küçük yastıklardır.

Kırlentler koltuk, kanepe, divan ve yatak üzerinde kullanışlı ve dekoru tamamlayan unsurlardır. Bunlar Türk toplumunda çok
kullanılmış asırlarca evin en önemli eşyalarından biri olmuştur.

14 EYLÜL 20.30 İPUCUNUN CEVABI:

CEVAP: Kırlent

İpucunda bahsedilen yastıklara kırlent adı verilmektedir. Kökeni Fransızca olan bu kelime için TDK’de işlemeli veya işlemesiz bir tür küçük yastık denilmektedir. Vikipedia’da ise kelimenin kökeni ile ilgili şu bilgi verilir: “Bu sözcük, Fransızca'daki Guirlande sözcüğünden geliyor. Çiçekli süslerin genel adı. Fransızca sözcüğün kaynağı da saç örgüsü gibi yapılara İtalyanca'da ‘Ghirlanda’ denilmesidir.”

HADİ NEDİR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.

Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Koltuğun üstündeki yastıklara ne denir? 14 Eylül Hadi akşam 20.30 sorusu! Yastığın diğer adı nedir? ile ilgili etiketler 14 Eylül koltuğun üstündeki yastıklara ne denir hadi sorusu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.