Koliyi açan 14 kişi hastanelik oldu!

Sivas'ta kargoyla gönderilen tarım ilacının dökülmesi sonucu zehirlenen 14 kargo personeli hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Gültepe Mahallesi Toptancılar Sitesi 14'üncü Sokak'ta bulunan bir kargo şirketinde meydana geldi.

Manisa'dan Sivas'a gönderilen tarım ilaçlarının bulunduğu kolilerden birisinden sızan ilaç kargo aracına döküldü. Kargolarının indirildiği sırada da koli yere düşünce tarım ilacı kargo şubesinin önüne saçıldı.

tarm_ilac

Tarım ilacının araca ve kargo şubesinin önüne dökülmesiyle 14 kargo personeli ilaçtan etkilendi. İşçiler olay yerine gelen ambulanslarla Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

tarm_ilac3

AFAD EKİPLERİ ÇAĞRILDI

İlaçtan etkilenen ve zehirlenen işçiler hastanede tedaviye alınırken, hastane bir süre karantina altına alındı. Öte yandan, olay sonrası İl Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve polis ekipleri olay yerine geldi.

tarm_ilac2

Özel kıyafetlerini giyen AFAD ekipleri, kargo şubesinde ölçüm yaptı.

tarm_ilac4

İlaçtan alınan numune özel muhafaza altına alınarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Numune incelenmek üzere Ankara Hıfzıssıhha laboratuvarına gönderildi.

Koliyi açan 14 kişi hastanelik oldu! ile ilgili etiketler Manisa Sivas kargo AFAD tarım ilacı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.