Kolileri bırak, maske al başkan! İBB'den vatandaşa skandal çağrı...

Türkiye'nin gündemini yardım kolileri ile meşgul eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlara skandal bir çağrı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde yeni Koronavirüs tedbirlerine ilişkin kritik açıklamalar yaptı. Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ile alınan kararlarda birisi de insanların toplu halde bulunduğu yerlerde maske takma zorunluluğu oldu.

Kararın açıklanmasından kısa süre sonra ise İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan vatandaşlara skandal bir çağrı geldi. Ongun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Yarından itibaren otobüs, metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarına yüzünde maskesi olmayan yolcular alınmayacaktır. Değerli İstanbulluların bu hassas konuda duyarlı olacaklarına şüphemiz yoktur.'' ifadelerini kullandı.

KOLİLERİ BIRAK, MASKE AL!
Ongun'un bu duyurusu vatandaşların tepkisine neden oldu. Günlerdir gündemi meşgul eden yardım kolileri konusunu hatırlatan vatandaşlar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'O kolileri bırak, maske alıp vatandaşa dağıt başkan'' çağrısı yaptı.

TEPKİLERİN ARDINDAN U DÖNÜŞÜ...

Gelen tepkilerin ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun ikinci bir açıklama yaptı. Ongun, İBB'nin maske dağıtacağını belirterek şu ifadeleri kullandı;

''İBB olarak aldığımız karar gereği yarın metro, metrobüs ve şehir hatları vapurlarımızda 100 bin adet maske vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacaktır.''

 

Kolileri bırak, maske al başkan! İBB'den vatandaşa skandal çağrı... ile ilgili etiketler İBB maske Ekrem İmamoğlu Murat Ongun
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.