Ne yapsa uyuyamayanlar buraya! İşte anında uykuya dalmak için 7 öneri

Ne yapsa bir türlü uyuyamayan kişiler tarafından sıkça araştıralan konulardan biri kolay uyuma yöntemleridir. Ünlü uyku terapisti Camilla Stoddart, bir türlü uyuyamayanlar için uykuya dalmayı kolaylaştıracak önerilerde bulundu. İşte uykuya dalmanızı kolaylaştıracak 7 öneri…

Ne yapsanız bir türlü uykuya dalamıyorsanız spor yapmak, yatmadan 3 saat önce yemek yemeyi bırakmak ve yatmadan önce ekrana bakmamak gibi yöntemleri denemişsinizdir. Denediğiniz tüm yöntemler işe yaramadıysa kolay uykuya dalmak için bir de bu yöntemleri deneyin. İşte ünlü bir uyku terapisti olan Camilla Stoddar'dan uykuya dalmakta zorarlananlar için 7 yöntem...

Ne yapsa uyuyamayanlar buraya! İşte anında uykuya dalmak için 7 öneri

UYKUSUZLUĞUN ÖNCE NEDENİ BULUNMALI 

Ünlü bir uyku terapisti olan Camilla Stoddart, Guardian için kaleme aldığı yazıda uykusuzluk sorunuyla mücadele edenler için çeşitli önerilerde bulunuyor. Stoddart, her şeyden önce uykusuzluğa neden olan etkenleri bulmanın önemine dikkat çekiyor:

“Bir uyku koçu olarak, daha fazla uyumak için her şeyi denemiş insanlarla düzenli olarak tanışırım. Konuyla ilgili her makaleyi okudular ve internette yazılan her ipucunu uyguladılar. Birçoğu yatmadan önce dinlenmek, ekran başında geçirilen zamanı azaltmak, meditasyon yapmak gibi doğru olan her şeyi yapıyor, ama yine de aynı sorunu yaşamaya devam ediyorlar. Sorun şu ki, uyku söz konusu olduğunda, yaşamın hemen hemen her alanında olduğu gibi, bu çaba ödüllendirilmez. Ne kadar çok denerseniz, o kadar az başarılı olursunuz. Bunun nedeni, uykunun nefes almak veya sindirmek gibi pasif bir süreç olması. Kontrol edilemez. Denemeyi bırakabilirsek, doğal olarak uyku gelecektir. Bunun yerine, danışanlarımın dikkatlerini uykusuzluğun ana nedenlerine kaydırmalarını sağlıyorum: Uyku dürtüsünün olmaması ve aşırı uyarılma. Bu iki faktörle mücadele etmek, uykunun kendi başına gerçekleşmesine izin vermek için doğru koşulları yaratabilir.” 

UYKUSUZLUK İÇİN FAZLA ÇABALAMAK BİR YÖNTEM DEĞİL 

Ne yapsa uyuyamayanlar buraya! İşte anında uykuya dalmak için 7 öneri ile ilgili etiketler uykusuzluk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.