Kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir? Doğal hamile kalma yöntemleri

Bazı çiftlerin çocuk sahibi olması zor olabiliyor ve uzun sürebiliyor. Bu nedenle çocuk sahibi olmak isteyen çiftler kolay hamile kalmanın yöntemlerini araştırıyor. İşte hamile kalmanın yolları nelerdir? En kolay nasıl gebe kalınır? Nasıl hamile kalınır? Folik asit ne işe yarar? Gibi sorularınızın cevabı.

Bazı çocuk sahibi olmak isteyen çiftler zorlu bir süreçten geçer ve hayallerine kavuşmaları uzun sürer. Fakat birkaç yöntem ve dikkat edilmesi gereken noktalarla hamile kalma şansı artırılabilir. İşte daha kolay hamile kalmak için dikkat etmeniz gerekenler…

Kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir? Doğal hamile kalma yöntemleri

NASIL KOLAY HAMİLE KALINIR?

HAMİLELİĞİNİZİ PLANLAMAK İÇİN SAĞLIK KONTROLLERİNİZİ YAPTIRIN

Bir kadın doğumcu ile görüşerek hamilelik öncesinde neler yapmanız gerektiği konusunda fikir alın ve vücudunuzu hamileliğe hazırlayın. Eşinizde ya da sizde bebek sahibi olmanızı engelleyen herhangi bir sağlık problemi varsa bu önceden tespit edilebilir ve vakit kaybetmeden tedavi olabilirsiniz.

YUMURTLAMA DÖNEMLERİNİZ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN

Hamile kalmak için düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır ancak yumurtlama döneminizi bilir ve bu dönemlerde daha çok cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma ihtimaliniz oldukça yükselecektir. Yumurtlama dönemine yaklaştığınızda ve yumurtlamanın gerçekleştiği her gün mümkün olduğunca sık ilişkiye girin.

FAZLA KAFEİN TÜKETMEYİN

Araştırmalara göre kafeinin hamile kalma şansını yarı yarıya düşürüyor. Bu nedenle günlük kahve tüketiminizi sınırlayın ve bu sınır günde yarım fincan kafeinsiz kahveyi geçmesin.

BESLENME ŞEKLİNİZİ DÜZENLEYİN

Hamile kalmanızı çabuklaştırmak istiyorsanız hem kendi beslenmenize hem de eşinizin beslenmesine özen göstermelisiniz.  Bol bol taze meyve ve sebze tüketin ve haftada en az bir kez uskumru, somon, alabalık gibi yağlı balıklardan ve çinko bakımından zengin olan istiridyeyi mutlaka tüketmeye çalışın.

Kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir? Doğal hamile kalma yöntemleri - Resim : 2

HAMİLE KALMAYI KOLAYLAŞTIRACAK TAKVİYELER ALIN

Kadınlar için hamile kalmaya karar verdiğiniz andan itibaren folik asit almaya başlayabilirsiniz. Çünkü Folik asit kan hücrelerini ve alyuvarların sayısını artırır ve vücudunuzun hamileliğe hazırlanmasına yardımcı olur.

Erkekler ise Çinko E vitamini ve Selenyum alması gerekir. Selenyum testosteron ve sperm sayısını artırır. Aynı şekilde C Vitamini de eşinizin sperm kalitesini arttırır ve böylece hamile kalma şansınız yükselmiş olur.

SPERMLERE ZARAR VEREN ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Kozmetik ürünler, kayganlaştırıcı olarak kullanılan krem ve yağlar spermlere zarar verir ve hamileliği zorlaştırır. Bu ürünleri kullanıyorsanız bırakmanızda fayda var.

FAZLA SICAK ORTAMLARDAN UZAK DURUN

Hamile kalmak isteyen çiftlerin kendilerini aşırı yüksek ısıdan korumaları gerekir. Sauna, buhar banyosu, hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan kaçının. Erkeğin yumurtalıklarının fazla ısıya maruz kalması sperm kalitesini bozar. Ayrıca sperm kalitesi için eşinizin pamuklu iç çamaşırlar giymesi ve dar pantolonlardan vazgeçmesi gerekir.

Kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir? Doğal hamile kalma yöntemleri - Resim : 3

ALKOL VE SİGARA TÜKETMEYİN

Alkol ve sigara hem kadının hem de erkeğin üreme faaliyetlerini olumsuz etkiler. Sigara erkeklerde sperm sayısını azaltır. Aynı şekilde alkol da sperm kalitesini bozar ve bundan dolayı hamile kalmak zorlaşabilir.

CİNSEL İLİŞKİDEN SONRA HEMEN AYAĞA KALKMAYIN

Cinsel ilişki pozisyonunuz ne olursa olsun ilişki sonrası mutlaka bir süre sırt üstü yatılmalıdır. İlişki sonrası hemen ayağa kalkıldığında spermlerin rahim ağzındaki açıklıktan geçmeleri güçleşir. Bu da hamile kalma ihtimalinizi düşürür.

STRESTEN KAÇININ

Hamile kalmak için üzerinizde baskı hissetmeyin ve kendinizi strese sokmayın. Çünkü aşırı stres adet döngünüzü bozulabilir. Kronik stres vücutta kortizol seviyesinin artmasına neden olur. Kortizol seviyesinin artması ise sinir sistemini kötü etkileyerek hormon üretimini ve işleyişini bozuyor. Bu nedenle hamile kalmak isteyenlerin kesinlikle stresten uzak durmaları gerekmektedir.

 

Kolay hamile kalma yöntemleri nelerdir? Doğal hamile kalma yöntemleri ile ilgili etiketler Hamile Bebek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.