Kokain dolu muz kolileri marketlere gönderildi

Güney Amerikalı uyuşturucu tacirleri sıklıkla muz ve kahve gibi kendine has kokuları olan ürünleri zehirlerini fark edilmeden yollamakta kullanıyor. Kolombiyalı uyuşturucu baronları da benzer şekilde 21 kalıp kokaini ihraç edilen muzların arasına gizledi. Ancak, içinde kokain kalıpları bulunan muz paketleri yanlışlıkla marketlere sevk edildi. Şaşkınlık veren olay bir mağaza sahibinin paketleri görüp güvenlik güçlerine haber vermesiyle ortaya çıktı.

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası bölgesinde, Central Okanagan'da yer alan küçük bir kasaba olan Kelowna'daki bir yerel mağaza sahibi, 24 Şubat 2019'da muz sevkiyatının içinde kokaine benzeyen 12 paket bulduğunu güvenlik güçlerine bildirdi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (Royal Canadian Mounted Police -RCMP) paketlerin nereden geldiği ve hedeflenen teslimat güzergahlarına dair daha fazla bilgi toplamak için uyuşturuculara el koydu.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde, ikinci bir market sahibi daha atlı polisle temasa geçerek A Sınıfı uyuşturucu nakliyesi olduğunu düşündükleri bir durumun farkına vardıklarını ifade etti.

Ön büro yetkilileri gidip ayrı ayrı sarılmış 9 pakete daha el koydu.

Kokain dolu muz kolileri marketlere gönderildi

Kelowna RCMP ve Kanada Sınır Hizmetleri Dairesi (Canada's Border Service Agency -CBSA) olay sonrasında ilginç olaya ilişkin soruşturma başlattı. Bu Salı günü sona eren soruşturmada her biri yaklaşık 1 kg ağırlığındaki paketlerin kokain olduğu resmen doğrulandı.

Yetkililer, kokainin Kolombiya'dan geldiğini ve başarısız bir uyuşturucu satışı sonucu Kelowna'ya ulaştığını ifade ettiler.

Kelowna Kraliyet Atlı Polisi Uyuşturucu Birimi'nden onbaşı Jeff Carroll yaptığı açıklamada, "Kelowna RCMP Sokak Denetim Birimi'nin uyuşturucu bölümü, CBSA'yla ortak çalışarak bu kargonun Kolombiya'dan gönderildiğini belirledi. Soruşturmamız, bu yasadışı uyuşturucuların aslında Central Okanagan'a gönderilmediği, güzergahın bir noktasında teslimattaki aksama nedeniyle Okanagan Vadisi'ne ulaştığına inanmamızı sağladı." diye konuştu.

Kelowna Kraliyet Atlı Polisi'nin uzmanlarına göre, paketler hedeflenen kişilere ulaşsaydı, Kanada'ya yasadışı uyuşturucu pazarına 800 bin dozdan fazla taş kokain sokulacaktı.

Polis, bunun Kelowna şehrindeki yaşayan kişi başına yaklaşık 6 doz kokain alması anlamına geldiğini de ifade etti.

Kokain dolu muz kolileri marketlere gönderildi ile ilgili etiketler Kanada Kolombiya kokain muz
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.