Kocaeli'nde parkta eylem yapan öğrencilerin yurt başvurusu bile olmadığı ortaya çıktı

Yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılan KYK provokasyonuna ilişkin Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'dan açıklama geldi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulunan Yavuz, "İlimizde yurt kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesi ile eylem yapan gençlerin bir kısmının farklı şehirlerden geldiği ve ilimizle irtibatının olmadığı ayrıca eyleme katılan gençlerin hiçbirinin yurt konusunda talebi olmadığı tespit edilmiştir" dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu yurt sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Yurtta kalmak için başvuruda bulunan öğrencilerin yüzde 89'u yerleştirilirken, yedek listelerde bulunan öğrenciler de periyodik olarak yerleştirilmeye devam ediliyor. Yerleştirme süreci sürerken KYK provokasyonu da gecikmedi.

İzmit'te yurt fiyatlarının ve ev kiralarının yüksek olmasından şikayetçi olan bir grup genç, 'Barınamıyoruz' sloganıyla eylem başlatarak geceyi parkta uyuyarak geçirdi

Gecenin ilerleyen saatlerinde, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk eylem yapan gençlerin yanına gelerek, yurt konusundaki şikayetleri ve talepleri dinledi. Daha sonra öğrenciler geceyi parkta geçirmeye devam etti.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz eylem yapan gençlerle ilgili olarak sosyal medyada hesabından açıklamada bulundu.

"HİÇBİRİNİN YURT KONUSUNDA TALEBİ OLMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR"

Yavuz, "İlimizde yurt kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesi ile eylem yapan gençlerin bir kısmının farklı şehirlerden geldiği ve ilimizle irtibatının olmadığı ayrıca eyleme katılan gençlerin hiçbirinin yurt konusunda talebi olmadığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'nde parkta eylem yapan öğrencilerin yurt başvurusu bile olmadığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler KYK Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt Kocaeli Öğrenci Seddar Yavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.