Kocaeli'de bir işçide koronavirüs çıktı, 600 kişi iş bıraktı!

Kocaeli'de elektrolitik bakır üretimi yapan bir şirkete ait fabrikada, bir işçide koronavirüse rastlandı. Söz konusu vakanın duyulmasının ardından fabrikada çalışan 600 kişi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 13'üncü maddesi uyarınca çalışmaktan kaçınma haklarını kullanarak kendilerini 14 gün boyunca karantina almak istediklerini belitti. Bunun üzerine fabrika yönetimi üretimi durdurduklarını açıkladı.

Bakır üretimi yapan firmanın Darıca Osmangazi ve Gebze Beylikbağı mahallelerindeki fabrikalarından birinde çalışan M.A. isimli işçi rahatsızlandı. İşçinin corona virüsü testi pozitif çıkınca, birlikte çalıştığı 3 işçi de gözlem altına alındı.

KARANTİNA İÇİN ÇALIŞMAMA HAKLARINI KULLANDILAR

Dün mesai bitiminin ardından toplanan işçiler, aynı ortamda çalışmaları nedeniyle virüsten etkilenme durumlarının olduğunu belirterek, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 13’üncü maddesince belirtilen ‘ciddi ve yakın tehlikenin önlenemez olduğu’ durumunun ortaya çıktığını, 14 gün boyunca kendilerini karantina altına almak istediklerini, çalışmaktan kaçınma haklarını kullanacaklarını belirtti.

FABRİKA YÖNETİMİ ÜRETİMİ DURDURDU

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Selçuk Çiftçi yaptığı açıklamada, “Şimdi evlerimize gidiyoruz, fabrikamızda sadece kesinleşmiş bir vaka ile birlikte maalesef şüphe oluşturan birkaç vaka daha var. Biz onları da takip edeceğiz. Yaptığımız şey yasa dışı bir şey değil. Biz hukuksal hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

Fabrika yöneticileri üretimi durdurduklarını, bu konuda alınacak önlemleri İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürüttüklerini söyledi.

(DHA)

Kocaeli'de bir işçide koronavirüs çıktı, 600 kişi iş bıraktı!

NE OLMUŞTU?

Son dakika… Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 277 kişi yaşamını yitirdi.

Kocaeli'de bir işçide koronavirüs çıktı, 600 kişi iş bıraktı! ile ilgili etiketler Kocaeli Koronavirüs Korona İşçi Fabrika Karantina
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.