Kocaeli'de Ağustos'ta 190 koronalı sokaklarda gezdi!

Koronavirüs vakalarının artmaya başladığı günlerde koronavirüsle müdadeleyi sekteye uğratacak ve virüsün yayılmasın hızlandıracak karantina ihlalleri sıkça yaşanmaya başladı. Kocaeli Emniyeti Ağustos ayında Kovid-19 pozitif tanısı koyulan ya da temaslı olduğu için karantinada kalması gereken 190 kişiyi dışarıda gezerken yakaladı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından koronavirüs ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar aralıksız sürdürülüyor. Emniyet yetkilileri tarafından kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basınla paylaşılan verilere göre, 29 Temmuz ve 24 Ağustos arasında yapılan 9 uygulamada toplam 12 bin 69 iş yeri denetlenirken, 147 bin 543 kişi sorgulandı. Denetimlerde Covid-19 pozitif tanısı koyulan ya da temaslı olduğu için karantinada kalması gereken 190 kişi yakalanırken, haklarında idari para cezası uygulandı ve adli işlem başlatıldı.

Ayrıca yapılan uygulamalarda, maske takmayan 592 kişiye ve sosyal mesafe kuralını ihlal eden 103 kişiye idari para cezası kesildi. Denetimler sırasında çeşitli suçlardan aranan 363 kişi de yakalanırken, haklarında işlem yapıldı.

Öte yandan Türkiye'de karantina ve ceza uygulanan diğer iller şöyle oldu;


MANİSA'DA OTOBÜSTE YAKALANAN POZİTİF HASTA KARANTİNAYA ALINDI

Manisa Kula'da koronavirüs testi pozitif olmasına rağmen otobüsle Erzurum'a gitmeye çalışan bir kişi yakalandı. Yapılan ihbar üzerine otobüs, Kula İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince bir dinlenme tesisi önünde durduruldu. Durumun sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine M.M.T. Kula Devlet Hastanesi Kovid-19 servisine götürüldü. Pozitif vaka ile temaslı olan yolcu otobüsünün muavinine de yolcuğunu tamamlanmasının ardından kendini 14 günlük süre ile evinde karantinaya alması için tutanak tanzim edildi.

BAYBURT'TA POZİTİF VAKALARIN BULUNDUĞU EVLER KARANTİNADA

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü, koronavirüsle mücadele kapsamında denetimlere hız kesmeden devam ediyor. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki polisler, artan korona virüs vakalarına karşı tedbirleri sıkı tutarak, denetimlere kaldığı yerden devam ediyor. Polisler, test sonucu pozitif çıkan kişilerin evlerine şerit çekerek, eve giriş ve çıkışları durdurdu. Tedbirler konusunda gerekli hatırlatmaları yapan polisler, çekilen şeridin koparılmamasını, evden çıkılmamasını, ihtiyaç halinde de vatandaşın ihtiyacının yine polisler tarafından karşılanabileceğini söyledi.

GÜMÜŞHANE'DE BİR MAHALLE KARANTİNAYA ALINDI

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Karaçukur-Camiyanı mahallesinde yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) testi pozitif çıkan vatandaşlar ve temaslıları belirlenince mahalle karantinaya alındı. Kaymakam Mustafa Ayvat başkanlığında toplanan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı.

GAZİANTEP'TE 1 GÜNDE 2 BİN 51 KİŞİYE KORONA CEZASI

Gaziantep'te, polis ekiplerince dün yapılan denetimde, koronavirüs tedbirlerine uymayan 2 bin 51 kişiye idari para cezası kesildi. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kent genelinde koronavirüs tedbirlerinin uygulanmasına yönelik denetimlerin sürdürüldüğü belirtildi. Polis ekiplerinin dün yaptığı denetimler sırasında, maske ve sosyal mesafe kuralına uymayan 2 bin 51 kişiye ceza kesildi. Denetimlerde ayrıca karantina hükümlerine aykırı davranan 21 kişi ile tedbirlere uymayan 1 iş yerine yönelik de yasal işlem yapıldı.

ADIYAMAN'DA KARANTİNADAN KAÇAN VATANDAŞI KOMŞULARI İHBAR ETTİ

Adıyaman'da babası koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybeden, annesi ise testi pozitif çıktığı için hastanede kalan ve sağlık ekiplerince karantinaya alınan Burhanettin Taştan, dışarı çıktığını gören komşularının ihbarıyla yakalandı. Ceza kesilen Taştan, daha sonra ambulansla yeniden evine götürülerek, karantinaya alındı.

DARICA'DA 2 SOKAK KARANTİNAYA ALINDI

Darıca ilçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri, koronavirüs vakası nedeniyle Nene Hatun Mahallesi'nde bulunan Bakırcı Sokakta 318 kişinin, Osmangazi Mahallesi Kıble Sokakta ise 33 kişinin temaslı olması üzerine, 2 sokak 1 haftalığına Darıca Belediyesi Zabıta ekiplerince demir bariyerlerle kapatılarak karantinaya alındı. Karantinadaki vatandaşların ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek ekipleri tarafından karşılanacak.

Kocaeli'de Ağustos'ta 190 koronalı sokaklarda gezdi! ile ilgili etiketler Karantina polis korona pozitif vaka ihlal suç
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.