Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan evli ve bir çocuk babası engelli İbrahim Karakuş'un, cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. 24 yıllık faili meçhul cinayeti aydınlatan polis ekipleri, Karakuş'un eşini, eşinin kardeşlerini ve eşinin eski kocasını gözaltına aldı.

Olay, 1997 yılının Nisan ayında Kocaeli'nin Darıca ilçesinde meydana geldi. 53 yaşındaki İbrahim Karakuş ansızın kayıplara karıştı. Aile bireyleri tarafından yıllarca aranan Karakuş, yapılan kayıp başvurularına rağmen bulunamadı.

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı


DOSYA YENİDEN AÇILDI, EN SON GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİŞLER TESPİT EDİLDİ

Bu zamana kadar pek çok faili meçhul cinayeti aydınlatan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dosyaları yeniden açtı. Derinleşen soruşturma neticesinde İbrahim Karakuş'un en son görüştüğü kişiler tespit edildi.

 Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı - Resim : 2

Titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında Kocaeli, İstanbul ve Bursa'da operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar neticesinde, İbrahim Karakuş'un eşi Ç.K. (46), eşinin kız kardeşi G.G. (43) ile eski eşi E.A. (48) ve eşinin erkek kardeşi O.G. gözaltına alındı.

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı - Resim : 3


CİNAYET ŞÜPHELİLERİ BİRBİRLERİNİ SUÇLADI


Polis merkezindeki ifadelerinde birbirlerini suçlayan şüpheliler, İbrahim Karakuş'un O.G. tarafından Darıca Eskihisar Kalesi civarında tabanca ile öldürüldüğünü iddia etti. Aynı zamanda şüpheliler ifadesinde, cinayeti işlediği ileri sürülen O.G.'nin daha sonra Karakuş'un cesedini kale civarına gömdüğü, Karakuş'un annesine ait antika gümüş kemeri de Kapalıçarşı'da sattığını iddia etti. O.G. ise ifadesinde, diğer 3 şüphelinin suçlamalarını kabul etmeyerek, diğer şüphelileri suçladı.

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı - Resim : 4

ZANLILAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İbrahim Karakuş'un gömüldüğü ileri sürülen kale ve çevresinde yapılan çalışmada ise restorasyon çalışmaları sebebiyle ceset bulunamadı. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı - Resim : 5

Öte yandan, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu dosya ile birlikte 21 ayda 11 faili meçhul cinayeti çözdüğü öğrenildi.

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı - Resim : 6

(İHA)

Kocaeli'de 24 yıldır kayıp olarak aranan İbrahim Karakuş'un cinayete kurban gittiği ortaya çıktı ile ilgili etiketler Kocaeli cinayet İbrahim Karakuş Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.